Element Logic leverer verdens største robotlager til tredjepartslogistik

Verdens største AutoStore-anlæg til tredjepartslogistik (3PL) står nu i Kolding og er leveret af Element Logic.

Den internationale speditørvirksomhed Prime Cargo indviede således for nylig sit nye AutoStore-robotlager, som med næsten 4.000 m2, 88.000 kasser og 49 robotter er verdens største inden for 3PL.

“Vi oplever, at flere og flere virksomheder ser mulighederne i robotlagre. Reelt eliminerer du al den tid, der anvendes til at gå rundt på lageret og plukke, hvilket øger lønsomheden,” siger Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark.

Dermed kan Element Logic føje endnu en succesrig installation til din danske portefølje, der i forvejen blandt andet omfatter virksomheder som EET Group, Vestas, Carl Christensen og Proshop. Der er desuden indgået kontrakter om flere nye kommende anlæg på dansk grund.

Største investering nogensinde

Prime Cargos anlæg er den største investering i virksomhedens historie. Når anlægget er fuldt oppe at køre, vil det kunne behandle 20.000 ordrer i døgnet fra et lager med mere end 500.000 varenumre. Det er en fordobling i forhold til det tidligere manuelle lager.

“Kapacitet og fleksibilitet er de to store nøgleord for denne installation. Vi har tidligere oplevet flaskehalse i peakperioder på vores manuelle lager, hvilket sænkede vores effektivitet. Med dette anlæg kan vi øge såvel effektivitet som kapaciteten og samtidig udnytte kvadratmetrene bedre,” siger administrerende direktør i Prime Cargo, Morten Høilund.

Skal stå sin prøve under Black Friday

Element Logic har været totalleverandør på projektet, der ud over selve robotlageret har omfattet en række andre automationsløsninger – herunder automatiske kassehejsere og kasselukkere.

“Prime Cargo har ud over selve robotlageret investeret i at automatisere processerne rundt om anlægget, så de kan tilbyde sine kunder en stærk, samlet logistikløsning,” siger Nikolaj Bjørn Eriksen.

I første omgang skal Prime Cargos anlæg stå sin prøve under dette års Black Friday og efterfølgende julesalg. 

Cookie-indstillinger