Udnyt de mange fordele ved et ståltag

Stål som tagmateriale er en både billig og praktisk løsning, som egner sig til såvel ældre som nye huse.

Det er ikke kun materialeprisen, du kan spare penge på ved at lægge et tag af stålplader.

Du kan også komme til at spare betydningsfulde penge på monteringen. Taget er effektivt og nemt at lægge som følge af den praktiske størrelse, som ståltagplader har.

Derfor er ståltaget et populært valg

Udskiftning af et eksisterende tag eller anlæggelsen af et nyt, er en stor udgiftspost for de fleste husejere. I denne forbindelse er det betydningsfuldt at kunne vælge et tagmateriale, som gør dit bygge- eller renoveringsprojekt mere økonomisk overskuelig.

Den besparelse du finder med tag af stål skyldes primært, at monteringen foregår nemt og ubesværet. Selve tagpladerne er af samme kvalitet, som du finder på andre populære tagmaterialer.

Et tag med ståltagplader har en forventet levetid på mellem 60-100 år. Levetiden er påvirket af, at taget vedligeholdes optimalt. Dermed kan du selv påvirke holdbarheden af dit tag.

Du finder mange forskellige farver på tagmaterialet, så du har mulighed for at udvælge dig den nuance, som måtte matche stilen på dit hus.

Selvom tagplader af stål bestilles og leveres i faste mål, er det stadigvæk muligt at skære dem til efter behov. Det kan være, du har en skorsten eller tagvinduer, som der skal tages højde for.

Nyttige overvejelser i forbindelse med ståltag

Der er ingen grund til at gå udenom ståltag med hensyn til frygt for larm, når det regner. Så længe din tagkonstruktion er isoleret tilstrækkeligt, er der ingen grund til at bekymre dig om støj fra nedbør.

  • Hældning på dit tag

Når du skal have lagt nyt tag, er det altid en god idé at kende til hældningen på din tagkonstruktion. Modsat mange andre populære tagmaterialer kan et tag med stålplader blive lagt på en hældning på ned til 5 grader.

  • Valg af belægning på tagpladerne

Når du skal vælge dine rette tagplader af stål, har du brug for at kende til de forskellige overfladebehandlinger. Disse gør, at udseendet på tagmaterialet varierer. Polyester, topcoat, plastisol og Greencoat er de forskellige belægningstyper.

Du skal vælge den rette belægning for dig i forhold til dine behov. Her handler det blandt andet om evne til at holde på farve samt længde på tagpladernes levetid.

  • Montering

I mange sammenhænge kan det være oplagt at vælge ståltagplader, da det er muligt at lægge dem ovenpå et eksisterende tag. Ståltag kan lægges oven på skifertag, tag med tagpap samt eternittag. Dette gør dit monteringsarbejde mere effektivt, og du sparer samtidig tid og penge på ikke at skulle nedrive dit eksisterende tag.

Ståltaget er et miljøvenligt valg, når det kommer til valg af tagmateriale. I dag genanvendes og omsmeltes tagpladerne, hvilket gør stål til at være én af de mest miljøvenlige tagmaterialer.

LÆS også: WindowMaster – Nu skal det være slut med dårlig luft i klasseværelset
Udnyt de mange fordele ved et ståltag's Firmaprofil
Cookie-indstillinger