Schneider Electric får ny direktør i Danmark

Schneider Electric Danmark får ny adm. direktør pr. 1. juni. Her afløser virksomhedens tidligere direktør Thomas Träger den nuværende direktør Helene Egebøl i et skifte, der er begrundet i en strategisk beslutning om at simplificere organisationen i Nordeuropa.

Thomas Träger får ansvaret for både den nordiske og baltiske region samt for Danmark og tiltræder derfor som Zone President for Schneider Electric i Norden og Baltikum og som adm. direktør for Schneider Electric i Danmark. Begge stillinger er både organisatorisk og fysisk placeret i Danmark. Indtil for nylig var stillingen som Zone President i Nordeuropa besat af danske Niels Svennningsen, hvis afløser altså nu er fundet.

“Vi ønsker i højere grad end tidligere at kunne udnytte synergieffekterne mellem landene i Norden og Baltikum. Samtidig har vi en ambition om at blive en mere simpel, strømlinet og effektiv organisation, og det arbejde glæder jeg mig meget til. Vi kommer til at fortsætte med samme strategi og samme prioriteringer som under min forgænger, for Schneider Electric Danmark er allerede en sund forretning med et naturligt fokus på digitalisering, bæredygtighed og grøn omstilling, og det arbejde kommer jeg til at føre videre,” siger Thomas Träger, der ligeledes fungerede som adm. direktør i Schneider Electric Danmark fra 2012 til 2016 og siden da har bestat stillingen som adm. direktør for Schneider Electric i Sverige.

Schneider Electric har haft et stærkt ønske om, at puslespillet omkring den strategiske ændring på direktionsgangen ville kunne gå op med Helene Egebøl som en fortsat del af organisationen. Derfor har parterne sammen set på mulighederne for en omrokering, men har desværre ikke været i stand til at finde det rette match. Helene Egebøl forlader derfor Schneider Electric pr. 31. maj.

“Jeg har været meget glad for min tid hos Schneider Electric. Som leder er jeg vokset betydeligt i de seneste år, og jeg har nydt at arbejde sammen med Schneider Electrics mange dygtige og dedikerede medarbejdere. Samtidig har jeg udviklet en passion for det vigtige arbejde med at gøre Danmark grønnere, og jeg håber, at jeg fremadrettet kan udnytte mine erfaringer og kompetencer på dette område,” siger Helene Egebøl, der i sin tid som adm. direktør i Schneider Electric Danmark ligeledes var udpeget som en del af Regeringens Grønne Vækstteam.

LÆS også: Schneider Electric og Solar styrker samarbejdet med endnu skarpere fokus på industrien
Schneider Electric Danmark A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger