Lykkegaard A/S – Pumper 800 liter aggressivt vand i sekundet

Den fynske pumpeproducent Lykkegaard A/S har udviklet og netop lanceret en ny højtydende korrosionsbestandig propelpumpe, der med en ydelse på 800 l/s er den højest ydende pumpe på markedet til aggressivt vand.

Ny innovativ pumpeløsning

Igennem 20 år har de arbejdet med at udvikle en innovativ 100 % korrosionsbestandig pumpeløsning særligt målrettet fiskeopdrætsindustrien, hvor pumperne typisk har hårde betingelser i aggressivt vand, der både kan være varmt og saltholdigt. Pumpen fremstilles i det ekstremt slidstærke materiale HDPE (high-density polyethylene), der udover at være garanteret korrosionsfrit også er et meget let og støjsvagt materiale. Lykkegaards PE-propelpumpe kan installeres i vand med 500-40.000 PPM saltholdighed og vandtemperaturer på op til 30° celsius.

Vores propelpumper er aksialpumper, som anvendes, hvor der er behov for effektivt at flytte store mængder vand, ved lavt tryk og relativt små løftehøjder. Propelpumperne installeres med tørt anbragte motorer og vandsmurte gummilejer, hvilket betyder, at der ikke er elmotordele under vand og dermed ingen risiko for, at der afgives hverken varme eller forurening til vandet.

Bæredygtig akvakultur

– Lykkegaard A/S producerer kundetilpassede pumpeløsninger. Det gør vi, fordi vi tænker langsigtet. Det betyder, at vi dimensionerer og fremstiller hver pumpe til det enkelte projekts behov og tester og certificerer alle produkter, før de leveres til kunden. Det betyder, at vi kan garantere kvalitet, optimal ydelse og virkningsgrad – og vigtigst af alt, at vores kunder får driftssikre pumpeløsninger, der holder i rigtig mange år. Vi garanterer et dokumenteret lavt energiforbrug og sikrer dermed vores kunder de mest energieffektive og omkostningseffektive pumpeløsninger; alt i alt et bæredygtigt pumpevalg – både økonomisk og miljømæssigt – siger direktør Karsten Lykkegaard.

– Fordi vores pumper kan holde i 50-100 år, ender de med at blive de billigste og mest bæredygtige. Pumperne er 100 % lokalt produceret, så vi minimerer den miljøbelastende transport mest muligt. Ved at bygge dem i en god kvalitet, som kan repareres og leve videre til næste generation i stedet for at blive kasseret, kan vi også leve op til FN’s verdensmål om Ansvarligt forbrug og produktion, siger Karsten Lykkegaard, der tænker miljø og bæredygtighed ind alle de steder, det er muligt.

Lykkegaard er specialister i pumpeteknologi, og bliver brugt som både rådgiver og leverandør til nationale og internationale projekter, og deres propelpumper sidder i både hav- og landbaseret fiskeopdræt i hele verden.

LÆS også: Lykkegaard – LAV ENERGI – STOR KAPACITET
Lykkegaard A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger