Rittal – Kompakte indkapslinger skabt til Industri 4.0

AX og KX er integrerede i de digitale processer, hvilket giver lettere og hurtigere montering og installationstid, større fleksibilitet og øget sikkerhed.

Digital transformation rummer nye udfordringer når det gælder selve produktet, driftsmiljøet og tilgængeligheden. Rittal har derfor re-designet produkterne i overensstemmelse med kravene til Industri 4.0. Lanceringen på HMI markerer den digitale omstilling af et standardiseret produkt som er blevet fremstillet af Rittal i mere end 50 år: Mere end 35 millioner enheder af AE-forgængeren er blevet fremstillet, hvilket gør den til den mest populære kompakte indkapsling i verden.

– Vi har sat os ind i de nye krav til en digitaliseret industri og som svar har vi udviklet en ny generation af kompakte og små indkapslinger. Sammen med lanceringen af vores køleenheder i Blue e+ sortimentet og vores store skabssystem VX25, betyder det at alle vores kerneprodukter er blevet fuldstændig gennemarbejdet så de lever op til Industri 4.0, Siger Uwe Scharf, direktør hos Rittal med ansvar for forretningsenhederne IT og Industri og Marketing.

Når mængden af sensorer og aktuatorer installeret i maskiner stiger, vokser antallet af komponenter og kabler som der skal findes plads til i styresystemet og i koblingsudstyret. Derudover er den digitale tidsalder i langt højere grad til stede hos skabsbyggeren – med et voksende behov for automatisering, øget fleksibilitet og produkttilgængelighed.

Digital kæde “fra kunde til kunde”‘
Rittal støtter effektivt hele værdikæden til fremstilling af skabe og koblingsudstyr; fra teknologi, og ordrehåndtering til automationsløsninger. Den digitale produkt ‘tvilling’ leverer højkvalitativ data i hele design-, konfigurations- og fremstillingsprocessen. QR-koder gør det muligt at give en præcis identifikation på alle dele. Med lanceringen af AX og KX er de nye kompakttavler og små indkapslinger nu en integreret del af dette.

Rittal Configuration System (RiCS), giver for eksempel hurtig og nem konfiguration af skabe, tilbehør og tilpasninger. Derudover hjælper en automatisk sandsynlighedskontrol med at forhindre forkerte valg. Resultatet kan overføres direkte til Rittals webshop med øjeblikkelige priser og leveringsdatoer. Konfigurationsdata kan også uploades til EPLAN, el design software, og anvendes til den videre konstruktion og eventuelle tilpasninger. Dette reducerer tid og designprocessen markant.

Ordren som kunden har afgivet modtages af Rittal Global Distribution Centre (GDC), og når den er færdig levereres den direkte til kunden fra samme anlæg. Ordrene sendes direkte fra GDC og integreres problemfrit med det nærliggende, højautomatiserede produktionsanlæg, hvilket sikrer hurtig og pålidelig levering af de varer der er behov for.

Høj grad af automatiseret fremstilling
AX og KX fremstilles i Haiger på verdens mest avancerede produktionsanlæg til kompakte og små indkapslinger. Det er for nylig blevet bygget i overensstemmelse med Industri 4.0-principperne. Den højt automatiserede fremstilling, kombineret med et nærliggende distributionscenter, gør det muligt at udføre en smidig ordrehåndtering, hvilket garanterer kontinuerlig tilgang til standardprodukter og tilbehør.

Enkel, hurtig, fleksibel og sikker
De to seneste serier i Rittals skabssortiment giver kunderne forbedrede funktioner og nye muligheder for værdiskabelse. Tidsbesparelsen begynder med en kundeleverance: Monteringsplade og dør leveres umonteret i pakken. Der er ikke behov for det sædvanlige demonteringsarbejde. Det er også lettere at installere døre og låsesystem med værktøjsfri montage. Vægmonteringsbeslaget kan nu hurtigt skrues på plads fra skabets yderside – og uden at det påvirker beskyttelsesklassen.

Eftersom beslagene, der strækker sig på ydersiden af indkapslingen, kan fastgøres ved slutdestinationen, mindskes risikoen for transportskader væsentligt.

En yderligere fordel er den ekstra plads, der er tilgængelig i AX og KX sammenlignet med forgængerne, AE, CM, KL, EB og BG. Det stigende antal sensorer og aktuatorer der anvendes i skabets digitale miljø, øger tilsvarende mængden af kabler som der skal findes plads til i indkapslingen.

Den modulære opbygning, forbedrede udskæringer og større flangeplader, skaber i snit en tredjedel mere plads til kabler. Desuden giver integrerede positionsinstruktioner i sidepanelet nem, præcis og tidsbesparende installation af de indvendige installationsskinner. Da skinnerne også bruger en 25 mm afstand (hulmønster) er det muligt at benytte tilbehør som lamper og klemmer fra Rittals VX25-sortiment. Dette indebærer et mindsket lagerbehov, og betyder at yderligere bearbejdning som eksempelvis boring kan undgås.

Sikkerhed har høj prioritet i alle Rittals indkapslinger. Når komponenter installeres i AX og KX bibeholdes deres beskyttelsesklasse uden nogle begrænsninger. Det gælder også for UL-godkendelse, hvilket er nødvendigt for det nordamerikanske marked. Alt i alt gør de nye designfunktioner de kompakte indkapslinger mere robuste og sikrer større modstandskraft, især mod dynamiske belastninger.

Passer til mange krav
De nye produktserier giver svar på mange og varierende behov. KX klemkasser fra 150 mm x 150 mm x 80 mm er velegnede til at rumme få komponenter. AX kompakttavlen er tilgængelig med dybder på mellem 120 mm og 350 mm og i en maximal størrelse på 1 000 mm x 1 400 mm. Alle modeller er tilgængelige i lakeret eller rustfrit stål. Trods de øgede anvendelsesmuligheder, har systemet som helhed kraftigt reduceret antallet af komponenter og tilbehør og dermed også kompleksiteten.

LÆS også: Rittal – En fremtidssikker IT-strategi med Edge datacenter
Rittal A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger