Undgå at blive snydt, når du handler på nettet

Vi danskere handler digitalt som aldrig før, og der ryger varer ned i de danske digitale indkøbskurve for flere tusind kroner om dagen. Omsætningen for e-handel i Danmark er steget eksponentielt de seneste mange år, og  vi danskere køber alt fra lægemidler og madvarer, til 3D-printere og fliser på internettet. Men har du egentlig styr på, hvordan du styrker din sikkerhed online og undgår at blive snydt?

Tjek webshoppen

Det er vigtigt, at du altid tjekker den webshop, du handler på. Tjek først kontaktoplysningerne. Der skal både stå virksomhedens navn, e-mail, telefonnummer og fysiske postadresse. Er det en dansk hjemmeside, skal de desuden have et CVR-nummer (identifikationsnummer) på 8 cifre. Tjek også om siden er e-mærket. E-mærket er en dansk mærkningsordning, der sikrer, at hjemmesiden overholder gældende lovgivning og retningslinjer for betalingsformer. Tjek også, om priserne ser realistiske ud – det det for godt til at være sandt, så er det nok snyd.

Betal sikkert

Betal altid med enten betalingskort eller MobilePay. Ellers kan banken ikke hjælpe dig, hvis du bliver snydt. Oplys aldrig dit kortnummer via mail eller telefon, og gem altid ordrebekræftelsen, når du har gennemført dit køb.

Tjek din konto

Det beløb, der bliver trukket fra din konto, skal stemme overens med det, der står på din ordrebekræftelse. Kontakt straks webshoppen, hvis du oplever andet. Vil de ikke hjælpe dig, skal du kontakte din bank.

Cookie-indstillinger