BILA-direktør er årets vestjyske ejerleder

Med titlen følger en finaleplads i den landsdækkende kåring, der afholdes i november.

Det er 14. gang, PwC i samarbejde med Nykredit, Dansk Erhverv og Finans uddeler prisen Årets Ejerleder, som hædrer regionale frontfigurer, der som ejerledere har formået at skabe vækst og succes til inspiration for andre.

I går blev spændingen i den vestjyske afdeling af kåringen udløst, da den lokale jury bestående af repræsentanter fra samarbejdspartnerne bag prisen og sidste års vinder udnævnte Jan Bisgaard Sørensen fra automatiseringsvirksomheden BILA som årets vestjyske ejerleder.

”Det her er lige så meget mine medarbejderes pris, som det er min. Som ejerleder er det min opgave at beslutte og iværksætte – men det nytter jo ingenting uden de rette folk til at omsætte mine indfald og til tider vanvittige ideer til virkelighed,” fortæller Jan Bisgaard Sørensen.

Succeshistorien BILA
BILA hjælper industrikunder til effektiviseret produktion og øget omsætning gennem automatiseringsløsninger, oftest med anvendelse af robotteknologi. Virksomheden, der har hovedsæde på Mors, er etableret i 1988 og beskæftiger i dag knap 300 medarbejdere. Sidste års regnskab viste en vækst på knap 250 pct., og for at imødekomme den stadig voksende efterspørgsel på virksomhedens produkter, ansættes der løbende nye medarbejdere, ligesom der også er planer om etablering af flere salgskontorer rundt om i landet.

Selv om Jan Bisgaard Sørensen ikke vil tage æren for succeshistorien om BILA, lægger han dog ikke skjul på, at prisen også for ham personligt afføder en vis stolthed:
”Det er vores produkter, vores knowhow og alle medarbejderne, der tilsammen har gjort BILA til en succesrig forretning i vækst. Vores dygtige medarbejdere er vores forretnings absolut største aktiv, så at der sidder nogle erhvervsfolk derude og mener, at jeg som frontfigur også gør det fornuftigt, det er jeg selvfølgelig stolt af. Og at ende øverst på skamlen i sådan et stærkt felt gør absolut ikke stoltheden mindre. Tværtimod,” lyder det fra den vestjyske ejerleder.

Med i opløbet om titlen var Ole og Henrik Nielsen fra Brunsgaard A/S Stillads- og Materieludlejning (Herning) samt Tommy Søndergaard fra DK Multi-Wear ApS (Spjald).

Fedt at være aktivt involveret
I juryens begrundelse for valget af de tre finalister lød det blandt andet om BILAs direktør: ”Han er involveret i alle dele af virksomheden, og hans evne til at se muligheder har været med til, at BILA har synliggjort for omverden, hvor meget automatisering kan bidrage til kundernes vækst.”
Jan Bisgaard Sørensen, der selv er uddannet maskiningeniør, er hovedaktionær i BILA og overtog i 2007 direktørsædet efter sin bror Per Bisgaard Sørensen. Og i al sin tid som direktør og ejerleder har han ganske rigtigt været en aktiv del af alle virksomhedens afdelinger og processer. Ikke fordi han skal, men fordi han ikke kan lade være:
”Som tekniker og fagnørd er det fedt at være med i alle processer og se sine ideer blive ført ud i livet og omsat til brugbare løsninger, der gør nytte hos vores kunder og forbedrer deres forretning, ” lyder det fra årets vestjyske ejerleder.

Forud for de regionale kåringer er 4.500 ejerledede danske virksomheder blevet analyseret ud fra offentlige regnskabstal. Heraf har man udvalgt 15-25 pr. landsdel og interviewet ejerlederne personligt, udvalgt tre finalister og til sidst kåret en vinder i hver af de syv regioner. Og det er blandt disse syv regionsvindere, landsjuryen den 9. november finder Årets Ejerleder 2017.

LÆS også: BILA – UR10 blev nystartet virksomheds første medarbejder
BILA A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger