HH Instruments A/S – Lav lynhurtig flowmåling i felten med ny bærbar ultralydsflowmåler til væsker

Hvis man skal rundt til forskellige steder og lave flowmålinger, er det essentielt, at ens bærbare flowmåler er let at installere på alle tænkelige konstruktioner. Det sparer dyrebar tid.

GE Panametrics PT900 er navnet på en ny ultralydsflowmåler til væsker, der netop er kommet på markedet og tilbydes af HH Instruments. GE har samarbejdet med praktikere for at skabe et produkt, der gør flowmåling i felten så enkelt som overhovedet muligt.

Fordelen ved PT900 er blandt andet, at den er udstyret med en ny clamp-on mekanisme, der gør den meget nem at montere. Som noget nyt kommer den også med en tablet, hvorpå man kan programmere og indstille flowmåleren.

Transmittermodulet forbindes trådløst til tabletten med bluetooth-teknologi og har blandt andet en indbygget datalogger, som gør det muligt at visualisere flowet med grafer. Systemet har en batterilevetid på over 12 timer.

Flowmåleren er velegnet til alle former for procesanlæg, hvor man ønsker at måle væskeflow.

Ultralydsflowmålere til alle tænkelige processer
Den nye model er blot en i rækken af de mange GE Panametrics ultralydsflowmålere, HH Instruments tilbyder. Forskellige modeller gør det muligt at måle både væsker og gasser.

Teknologien fungerer ved, at to sensorer sender ultralydssignaler ind i det rør, man ønsker at måle flowet i. Den ene sensor skyder diagonalt med væskeretningen, den anden mod væskeretningen, og begge stråler rammer røret, som reflekterer signalet tilbage. Ud fra hastighedsforskellen mellem de to signaler, kan man meget præcist udregne flowet i røret.

Stationære flowmålere
HH Instruments tilbyder også stationære flowmålere med både clamp-on montering og inline montering.

Clamp-on sensorer sidder uden på røret og er derfor nemme at montere, idet man udgår at skære og svejse i røret. Sensorerne kommer aldrig i kontakt med mediet i røret, hvilket har den fordel, at man kan afmontere sensorerne uden at det fører til processtop.

Inline-monteringen er mere præcis, men kræver indgreb i røret. GE’s nyeste inline-model til væskemåling, Panaflow Z3, kommer imidlertid ikke i kontakt med mediet, hvilket gør den velegnet til medicoindustrien og andre kritiske applikationer, hvor man ønsker at undgå direkte kontakt mellem medie og sensor.

HH Instruments tilbyder både inline løsninger til væske og gas og clamp-on løsninger til væske og gas. Se mulighederne her:

Stationære ultralydsflowmålere
Bærbare ultralydsflowmålere

HH Instruments A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger