Vandrensning

Et vandrensningsanlæg er en facilitet, der bruges til at fjerne forurenende stoffer og urenheder fra råvand for at producere drikkevand, der er sikkert at konsumere. Vandrensningsanlæg er afgørende for at levere rent drikkevand til samfund over hele verden og beskytte folkesundheden mod vandbårne sygdomme og sundhedsskadelige kemikalier. Nogle vandfiltre er specielt velgenet til at reducere kalkindholdet i vandet og kan dermed mindske til kalkningen af produktionsudstyret og vandrørene, hvilket er en type af vandrensning.

Leverandører af og viden om Vandrensning (vandrensningsanlæg):

Genvand.dk ApS

Lemmingvej 227
8361 Hasselager
​Tlf.: ​40 ​13 81 57
E-mail: genvand@gmail.com

www.genvand.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

LAGUR A/S

Attrupvej 4
8550 Ryomgård
Tlf.: 70 60 56 00
E-mail: eksperten@lagur.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

ReWater ApS

Tlf.: 71 74 30 25
E-mail: info@rewater.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

SILHORKO-EUROWATER A/S

Jylland/Fyn (Skanderborg): 87 93 83 00
Sjælland (Hillerød): 48 20 10 00
E-mail: info.dk@silhorko.dk

www.silhorko.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

WTK

Bråby Bygade
4690 Haslev
Tlf.: +45 9380 9009
E-mail: tt@wtk.dk

www.wtk.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Vandrensning og vandrensningsanlæg :

Her er nogle af de vigtigste trin og teknologier, der normalt anvendes i vandrensningsanlæg:

  1. Filtrering: Filtrering er en af de mest grundlæggende processer i vandrensning. Det indebærer passagen af råvand gennem forskellige typer filtre, der kan fjerne partikler, sand, slam og andre faste materialer fra vandet. Sandfiltre, kulfiltre og membranfiltre er nogle af de almindelige typer af filtreringssystemer.
  2. Koagulation og fældning: I denne proces tilsættes kemikalier som aluminiumsulfat (alum) til råvandet. Disse kemikalier hjælper med at koagulere eller samle små partikler i vandet sammen, hvilket gør det lettere at fjerne dem ved sedimentation eller filtrering.
  3. Sedimentation: Efter koagulation og fældning tillader sedimentation det koagulerede materiale at synke til bunden af en stor tank. Det resulterende klare vand på toppen kan derefter trækkes ud og sendes videre til næste renseproces.
  4. Desinfektion: For at dræbe skadelige mikroorganismer såsom bakterier, vira og protozoer i vandet, anvendes desinfektionsprocesser. Klor, ozon, ultraviolet (UV) lys og kloramin er nogle af de mest almindelige desinfektionsmidler, der bruges.
  5. Aktiveret kulfiltrering: Aktiveret kulfiltrering er en metode, der bruger specielt behandlede kulmaterialer til at fjerne organiske forurenende stoffer, pesticider, kemikalier og lugt fra vandet. Aktiveret kul har en høj overfladeareal, hvilket gør det effektivt til adsorption af stoffer fra vandet.
  6. Omvendt osmose: Dette er en avanceret filtreringsmetode, der bruger en membran med meget fine porer til at fjerne salte, mineraler og mange andre urenheder fra vandet. Det bruges ofte i områder med høj saltkoncentration i råvandet.
  7. Ionbytning: Ionbytningsanlæg anvendes til at fjerne bestemte ioner fra vandet, såsom calcium og magnesium, der kan forårsage hårdhed. Dette hjælper med at forhindre aflejringer i vandledninger og apparater.
  8. Ozonbehandling: Ozon kan bruges som et oxidationsmiddel til at nedbryde organisk materiale og forurenende stoffer i vandet. Det er især nyttigt til at fjerne smags- og lugtproblemer.
  9. Mikrobiologisk behandling: Nogle anlæg bruger mikroorganismer som bakterier og alger til at fjerne organiske forurenende stoffer fra vandet gennem biologisk nedbrydning.

Efter at vandet er blevet behandlet gennem disse processer, gennemgår det normalt strenge test og analyser for at sikre, at det opfylder de fastsatte kvalitetsstandarder, før det distribueres til forbrugerne. Vandrensningsanlæg kan variere i størrelse og kompleksitet afhængigt af behovene i det område, de betjener, og kvaliteten af råvandet.


Aquaporin og tyrkiske Vestel lancerer ny vandrenser




Tyrkiets førende teknologivirksomhed, Vestel, lancerer nu en vandrenser under navnet Vestel Rafine i samarbejde med den danske vandteknologivirksomhed Aquaporin. Lanceringen sker både online og i alle Vestels butikker i Tyrkiet.

Den tyrkiske vandrenser anvender Aquaporin Inside-teknologien og vil være et tilbud til alle, der leder efter en effektiv vandrenser af høj kvalitet. Ved at tage den strategiske beslutning om at tilføje deres første vandrenser til selskabets store produktsortiment, er det Vestels mål at fortsætte deres globale vækst i hvidevaresegmentet gennem firmaets omfattende distributionsnetværk.

"Vestel er en førende teknologivirksomhed og en ideel partner til at opskalere vores kommercielle aktiviteter i Tyrkiet. Vi værdsætter den tillid, de har vist os ved at vælge Aquaporin til at give deres kunder en tryg og bæredygtig drikkevandsløsning. Vi ser frem til at fortsætte opbygningen af ​​et succesfuldt og fremgangsrigt samarbejde med Vestel," siger Aquaporin CEO Matt Boczkowski.

Forsyner tyrkiske kunder med rent og flaskefrit drikkevand

"Sammenlignet med vand på flaske er en vandrenser både praktisk, miljøvenlig og prismæssigt konkurrencedygtig, og den er ved at blive et naturligt element i mange tyrkiske hjem. Vandflasker af plastik er miljømæssigt uholdbare, men de er også ved at blive et økonomisk problem," siger Kim Andersson, kommerciel direktør, drikkevand, Aquaporin.

Med Vestel Rafine-vandrenseren kan kunderne nyde rent, velsmagende vand direkte fra deres vandhane. Med den NASA-godkendte Aquaporin Inside-teknologi leverer renseren drikkevand af overlegen kvalitet uden at kræve nogen ekstern strømkilde.

"Som et af Tyrkiets førende brands indenfor teknologi fortsætter vi i Vestel med at tilbyde komfort og bekvemmelighed til vores kunder med vores produkter. Med Aquaporin vandrenseren, som renser postevandet og gør det drikkeligt, vil vi bidrage til et mere ansvarligt vandforbrug og samtidig understøtte ønsket om et sundt liv. Ved hjælp af samarbejdet med Aquaporin vil vores kunder være i stand til at drikke renset, rent postevand i stedet for vand på plastikflasker," siger Vestels marketing direktør Duygu Badem Uylukçuoğlu.


Grundfos indgår aftale om opkøb af det førende vandteknologiselskab MECO




Opkøbet skal sikre en yderligere styrkelse af Grundfos’ forretning på det globale vandbehandlingsmarked.

Grundfos, der er blandt verdens førende spillere inden for avanceret pumpe- og vandteknologi, har indgået en aftale om et opkøb af Mechanical Equipment Company, Inc. (MECO). Med base i USA er MECO verdensledende i det industrielle vandbehandlingsmarked med produktion og salgskontorer i USA. Virksomheden har desuden internationale kontorer i Singapore og Irland. MECO indtager en markant position inden for vandbehandling, og har en globalt førende position inden for vandrensning til det farmaceutiske marked, ikke mindst på grund af virksomhedens patenterede damp-kompressions-teknologi, en indgående applikationsviden og -erfaring, samt beviste evne til at tilbyde pålidelige løsninger til kunderne.

Opkøbet, der afhænger af en endelig godkendelse af konkurrencemyndighederne, vil yderligere udvide Grundfos’ portefølje inden for vandbehandling og styrke Grundfos’ position som en førende, global leverandør af vandbehandlingsløsninger, der adresserer verdens vand- og klimaudfordringer og forbedrer livskvaliteten for mennesker. Når handlen er gennemført, vil det være den anden transaktion af sin slags siden november 2020, hvor Grundfos opkøbte EUROWATER, en af de førende, europæiske leverandører af udstyr og løsninger til decentral vandbehandling.

- Vi ser Grundfos og MECO som et perfekt match, og vi er begejstrede over udsigten til at opkøbe MECO. MECO er et højt respekteret vandteknologiselskab med en formidabel og fokuseret ekspertise og portefølje af vandbehandlingsløsninger. Opkøbet handler dog om mere end bare overlegen teknologi. Grundfos og MECO bygger på fælles værdier, og vi deler en dybfølt dedikation til innovation og bæredygtighed, lige som vi oprigtigt går op i at sikre de absolut bedste betingelser for vores kunder og kollegaer. Sammen vil vi bruge vores fælles erfaringer og evner til at skabe endnu bedre løsninger til vores kunder, siger Ulrik Gernow, Group Executive Vice President og Chief Commercial Officer hos Grundfos.

- Jeg er meget begejstret over udsigten til at blive en del af den globale Grundfos-familie. Grundfos er den ideelle nye ejer af vores virksomhed. Jeg ser et exceptionelt stærkt match med basis i vores fælles værdier, vores fælles kunde-centrerede tilgang og vores ambitioner om at gøre en markant forskel inden for vand. Som en del af Grundfos-koncernen vil vi fortsat styrke vores løbende innovation og tilbyde værdiskabende services til vores kunder, lige som vi vil fortsætte vores engagement i at tilbyde højkvalitetsprodukter designet med bæredygtighed for øje, siger George Gsell, CEO hos MECO. Opkøbet forventes endeligt i løbet af efteråret 2021, betinget af godkendelse af konkurrencemyndighederne.


Online løsning til øget hydraulisk kapacitet reducerer driftsudgifter til energi- og kemikalieforbrug




Intelligent brug af realtidsdata reducerede driftsudgifterne betydeligt for renseanlæg i Litauen. Samtidig blev den hydrauliske kapacitet udvidet, så anlægget levede op til stigende lovkrav trods forøgelse af BOD/TN belastningen.

Klaipéda er Litauens primære havn og tredje største by. Byen ligger ved det Baltiske Hav ud for den 98 km lange kuriske landtange, som er en del af UNESCO's verdensarv.

Renseanlægget i Klaipėda har siden 1998 sørget for rent badevand langs kysten i det Baltiske Hav. I takt med stadigt stigende rensekrav nærmede anlægget sig sin maksimale kapacitet med en afløbskvalitet meget tæt på de tilladte 10 mg/l tot-N de sidste to år.

Den lokale forsyning Klaipėdos vanduo var derfor på udkig efter en smartere og mere omkostningseffektiv løsning. Kravene var, at den skulle reducere mængden af totalkvælstof i det rensede spildevand, optimere energi- og kemikalieforbrug og øge anlæggets hydrauliske kapacitet, så det kunne håndtere en større belastning under kraftig regn.

Innovativ digital løsning

Løsningen blev at levere Hubgrade™ Performance (tidligere kendt som AQUAVISTA™ Plant). Hubgrade Performance blev indkørt i marts 2020 og begyndte at optimere anlæggets drift fra 1. April.

"Innovative digitale løsninger som Hubgrade Performance er en bæredygtig og omkostningseffektiv måde for os til løbende at optimere vores processer på renseanlægget. Intelligent brug af realtidsdata fra hele vores system reducerede vores driftsudgifter og afløbskoncentrationer," Kristina Bereišienė, Head of Wastewater Treatment Service.

Resultater efter 1 år via optimering og sensorer

Klaipėdos vanduo har opnået følgende resultater indenfor de første 12 måneders drift udelukkende med Hubgrade Performances automatiske 24/7 optimering og målere:

  • Sikret udledning af spildevand der lever op til lovkravene på trods af en forøgelse af BOD/TN- belastningen til 28% over designkapaciteten
  • Betydeligt reducerede driftsudgifter til energi- og kemikalieforbrug
  • Reduceret miljøpåvirkning ved at reducere tot-N i spildevand fra 9,9 mg/l til 8,5 mg/l
  • Større indsigt og ro i sindet hos driftslederne
  • Hubgrade Performance sikrer en stabil, automatiseret drift af renseanlægget med evnen til at tilpasse sig belastningsvariationer, overensstemmelse med EU's spildevandsdirektiver og OPEX-besparelser.

Driftsbesparelser:

  • 28% stigning i BOD/TN-belastningen
  • 85% reduktion af ekstern kulstofdosering
  • 14% reduktion af tot-N i spildevandet
  • - fra 9,9 mg/l til 8,5 mg/l tot-N
  • 8% forøgelse af energi til beluftning
  • 41% reduktion af energi til omrøring i biologi
  • 34% reduktion af energi til NO3-recirkulation

Digitalisering af vandsektoren

Flere og flere firmaer i vandsektoren forbedrer deres anlægs effektivitet, rentabilitet og modstandsdygtighed takket være integrerede løsninger, der giver dem realtidsoptimering.

Selvom den digitale transformation ikke altid er let på grund af aldrende infrastruktur, utilstrækkelige investeringer, klimaændringer og demografi, ses digitalt vand nu ikke længere som en 'mulighed', men som en 'nødvendighed'.


Nyheder og Indlæg om Vandrensning


Seneste om Vandrensning







Cookie-indstillinger