EPS Granulatorer

En EPS-granulator er en maskine, der bruges til at nedbryde og genbruge EPS-skum (ekspanderet polystyren), der også er kendt som flamingo eller airpop. EPS er en let og isolerende plast, der ofte bruges som emballagemateriale til beskyttelse af produkter under transport.

Leverandører af og viden om EPS Granulatorer:

AAG Aalborg Gummivarefabrik A/S

Sundsholmen 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 15 80 22
E-mail: info@aag.world

web

Se hele vores produktprogram og profil her

ReTec Miljø ApS

Fjordagervej 38
6100 Haderslev
Tlf: 74568106
E-mail: salg@retec.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Sundolitt A/S

Krog Skolevej 3
7190 Billund
Tlf.: 70 11 10 20
E-mail: sundolitt.kundeservice@sundolitt.com

www.sundolitt.com/da

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om EPS granulatorer:

En EPS-granulator fungerer ved at skære og kværne EPS-skummet til mindre stykker eller granulater. Processen involverer normalt følgende trin:

  1. Indlæsning: EPS-skumaffaldet indlæses i granulatoren, enten manuelt eller automatisk, afhængigt af maskinens design og kapacitet.
  2. Skæring og knusning: Granulatoren bruger skærende værktøjer, såsom roterende knive eller skæreblad, til at skære og knuse EPS-skummet. Skummet fodres gennem maskinen, hvor det skæres i mindre stykker eller granulater.
  3. Separering: Under processen kan der være en separat funktion til at adskille EPS-skummet fra eventuelle urenheder som tape, etiketter eller andre materialer, der kan være knyttet til det.
  4. Output og opsamling: De nedbrudte granulater af EPS-skum opsamles ved maskinens udløb og kan indsamles til senere brug eller genanvendelse.

Formålet med en EPS-granulator er at reducere volumen af EPS-skumaffald og muliggøre genanvendelse af materialet. De nedbrudte granulater kan bruges som råmateriale til fremstilling af nye produkter eller som fyldmateriale til forskellige applikationer. Genanvendelse af EPS-skum hjælper med at reducere ressourceforbruget, mindske affaldsmængder og minimere miljøpåvirkningen forbundet med denne type plast.

EPS-granulatorer kan variere i størrelse og kapacitet afhængigt af mængden af EPS-skum, der skal behandles. Industrielle granulatorer er normalt mere effektive og har større kapacitet til håndtering af større mængder EPS-skumaffald, mens mindre og mere kompakte granulatorer er egnet til mindre virksomheder eller brugere med lavere behov.


Sundolitt retter strategisk fokus på grå EPS




Ny klimastrategi hos Sundolitt skal reducere entreprenørens isoleringsforbrug med 20%

Sundolitt satser strategisk på grå EPS til fremtidens byggeri. Med koncernens nye klimastrategi ”BALANCE” sættes alle sejl ind på at minde entreprenørerne om ca. 20% matrialebesparelse ved brug af Grå Climate fremfor hvid EPS.

Med klimastrategien kridter Sundolitt nu banen op for fremtidens byggeri.

Skal der spares på projektets CO2 aftryk, skal der fremover bruges grå og ikke hvid EPS.

Grå EPS har bedre isoleringsevne og dermed er der ca. 20% at spare fra materialeforbrug til transport. Dertil kommer at mindre volumen også giver slankere konstruktioner, fx i tagløsninger, pga. den optimerede isoleringsværdi.

Henrik Vasylyeva, adm. direktør, Sundolitt, fortæller at den netop lancerede klimastrategi er udformet af Sunde Group, men passer perfekt til det danske marked, hvor der er stigende opmærksomhed omkring byggeprojekters CO2 tal - ikke mindst i lyset af CO2 krav, der indføres fra næste år på byggerier over 1000 kvm.

” Det er tid til at se på næste generation indenfor EPS-isolering – Hvid EPS er godt. Men grå EPS er bare bedre. De ca. 20% vi sparer i volumen, sparer vi også i materialeforbrug, håndtering – og i transport.

Dels opnår man bedre effekt med den samme mængde isoleringstykkelse, dels kan man spare plads i byggeriet og få flere effektive kvadratmeter ved at b­­­ruge mindre isoleringstykkelse men opnå samme effekt. Vi ser allerede i dag, at entreprenører bruger Sundolitt Climate til at optimere konstruktioner, og jeg forventer, at vi vil se denne tendens vokse i takt med stadigt stigende miljøkrav på fremtidens byggeprojekter” udtaler Henrik Vasylyeva, administrerende direktør for Sundolitt Danmark.

Initiativet ”White to Grey”, konverteringen af hvid EPS til Grå Climate, der er en vigtig del af koncernens overordnede klimastrategi BALANCE, vil foregå over de næste par år.
I Billund er Sundolitts supportteam allerede godt i gang. Her forsøger man dagligt at minde landets entreprenører om at der er 20% isolering at spare ved valg af grå EPS.Overgangen til grå EPS tager udgangspunkt i anvendelsen af Sunde Arctic, en ny råvare der udgør et af Sundolitts vigtigste strategiske satsninger sammen med lanceringen af 2nd Life produktlinjen, isolering af genanvendt EPS fra Sundolitts eget cirkulære kredsløb.


Ny glasuldsgranulat-app sikrer kvalitet og sporbarhed




Snart introduceres Knauf Insulations app KinetiK©, som gør arbejdet enklere for glasuldsgranulatentreprenørers kvalitetsarbejde og tryggere for deres kunder.

Med KinetiK©-appen, som downloades og anvendes af glasuldsgranulatentreprenøren, kan hvert trin i processen dokumenteres. Det giver en større transparens – blandt andet omkring hvor meget glasuldsgranulat, der er blevet brugt i konstruktionerne – og opfylder de nye krav til sporbarhed for byggematerialer.

KinetiK©-appen bruges allerede på det britiske marked. Den er nu ved at blive tilpasset til Sverige og de konstruktioner, som anvendes på det svenske byggemarked.

Den første til at teste KinetiK©-appen efter sommeren er glasuldsgranulatentreprenøren Sjömarken; derefter vil appen blive lanceret bredt på det svenske marked.

– Sjömarken er en af vores kunder, som har et stort fokus på at levere den rette kvalitet og være transparente over for kunderne, siger Kenneth Ingemarsson, teknisk chef hos Knauf Insulation.


Store CO2 besparelser ved at genanvende EPS i Mariagerfjord Kommune




Siden det 1. juni 2020 blev muligt for borgere i Mariagerfjord Kommune at aflevere brugt EPS, også kendt som Flamingo, til genanvendelse på kommunens genbrugspladser har borgerne været flittige brugere af muligheden. Og det har sikret store CO2 besparelser for kommunens borgere.

Den 1. juni 2020 blev det muligt at aflevere brugt EPS, også kendt som Flamingo, i separate containere på Mariagerfjord Kommunes genbrugspladser. Den mulighed har borgerne i kommunen i høj grad taget til sig. I de 6 måneder ordningen har kørt, er der indsamlet 9,12 ton brugt EPS. Det svarer til at hver eneste af kommunens ca. 41.800 borgere har afleveret 0,44 kg EPS. Eller ca. 1 kg EPS pr. husstand.

1 kg lyder umiddelbart ikke som meget, men her skal man huske på, at Flamingo eller EPS stort set kun består af luft. Samlet svarer det til omkring 6.600 m3, eller til en besparelse på godt 220 lastbilstransporter som vi tidligere kørte til forbrænding på I/S Reno-Nord” uddyber Kirstin Bjørnbak Kjær, affaldsplanlægger i Mariagerfjord Kommune.

Godt for klimakontoen med en årlig besparelse på 81.000 kg. CO2.

Mariagerfjord Kommune har fem genbrugsstationer i hhv. Hobro, Hadsund, Als, Arden og Mariager, der har kommunen i samarbejde med BEWiSynbra Circular opsat indsamlingscontainere til den brugte EPS. Det betyder, at borgernes forbrugte EPS nu indsamles til genanvendelse i stedet for, at det sendes til forbrænding sammen med resten af affaldet i småt brændbart.

Skiftet fra forbrænding til genanvendelse tæller positivt på klimakontoen i kommunen. Med de nuværende mængder indsamlet EPS vurderes det, at den samlede CO2 besparelse fra Mariagerfjords genbrugspladser er på ca. 81.000 kg. CO2. Besparelsen er baseret på, at man tidligere brændte EPS-emballagerne. Nu undgår man den CO2 som udledes ved forbrænding, og samtidig er der lavere CO2-udledning ved EPS produceret af genanvendt EPS end af helt ny EPS. Derudover udledes mindre CO2 under transport af affaldet, når det er komprimeret.  De 81.000 kg. C02 svarer til udledningen for næsten fem af kommunens borgere, da gennemsnitsborger 17.000 kg. CO2 pr. år.

Ingen tvivl om det bæredygtige i løsningen

Vi var ikke i tvivl om, at vi som en bæredygtig kommune skulle investere i opstillingen af containerne således, at Flamingo eller EPS indsamles og genanvendes,” fastslår Kirstin Bjørnbak Kjær.

Da EPS består af 98% luft, kan kommunen med stor fordel komprimere den indsamlede EPS, så al luften presses ud af materialet. Det betyder, at antallet af transporter optimeres, og hvad der før var flere hundrede lastbilkørsler, er nu reduceret til et par stykker fra hver genbrugsplads.

Efter komprimering pakkes EPS’en og sendes til BEWiSynbra Circulars fabrik i Thisted, hvor materialet omsmeltes til nye plastpellets, som er en plastråvare. Disse plastpellets bliver så brugt til at producere nye EPS-råvarer, og på den måde lukker BEWiSynbra loopet.

Ud over miljøgevinster ved at genanvende EPS fremfor at sende den til forbrænding inkl. transportb-esparelsen, er der faktisk også en mindre økonomisk gevinst, da vi nu sælger det komprimerede materiale til BEWiSynbra Circular,” fortæller Kirstin Bjørnbak Kjær og afslutter med ”at det jo er en rigtig spændende og meningsfuld arbejdsopgave på genbrugspladserne i Mariagerfjord Kommune.

Kommunerne spiller central rolle, når der skal samles brugt EPS ind.

-         “Det er fantastisk, at vi har etableret et win-win samarbejde med Mariagerfjord Kommune. Netop kommunerne er vitale ifht. at vi får det brugte materiale ind, så vi kan genanvende det,” udtaler Karl Erik Olesen, adm. direktør i BEWiSynbra Denmark A/S.

BEWiSynbra Circular er en del af BEWiSynbra familien. BEWiSynbra producerer Flamingo, som anvendes til emballage, komponenter og produkter til bygningsindustrien i hele Europa.


Nyheder og Indlæg om EPS Granulatorer


Seneste om EPS Granulatorer



Cookie-indstillinger