Koldtrukket stål

Koldtrukket stål fås ved processen varmvalsning, hvor der kan fremstilles tråd med mindre diameter end 4-5 mm. Med denne eller snævrere tråd som udgangspunkt kan man ved koldtrækning gennem en række matricer med en stadig mindre diameter opnå tråd af stadig mindre diameter - Resistenstabel – Resistenstabellen er en vejledning til valg af materialer - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden Koldtrukket stål:

EBI A/S

Sylvestervej 7
2610 Rødovre
Tlf.: +45 4497 8111
E-mail: salg@ebi.dk

www.ebi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Koldtrukket stål:

Da materialets hårdhed stiger, efterhånden som trækningen finder sted, foretages en eller flere afspændingsglødninger på passende steder i processen. Herved er man i stand til at fremstille tråd med de materiale- og styrkeegenskaber, som ønskes.

Blankt stål er almindeligt stangstål, som efterfølgende er blevet koldtrukket i en trækbænk for at forbedre tolerancer og rethed markant. Det bruges typisk til produktion hvor detaljerne er vigtige, f.eks. i forbindelse med drejebænke og CNC-maskiner. For at øge bearbejdningshastigheden tilsætter man ofte i selve den oprindelig stålproduktionen enten svovl eller bly for at smøre stålet - det kaldes hhv. bly- eller svovllegeret automatstål. Blankt stål bliver også brugt til forskellige andre formål på grund af sin fine blanke overflade og i mange tilfælde skarpe og rette kanter - men kan også fås som højkantvalset blanktstål med bløde, afrundede kanter.

Cookie-indstillinger