Laboratorieudstyr

Laboratorieudstyr omfatter en bred vifte af apparater, instrumenter og redskaber, der bruges til at udføre eksperimenter, analyser og videnskabelig forskning i laboratoriemiljøer. Laboratorieudstyr er ofte produceret i plast eller rustfrit stål.

Leverandører af og viden om Laboratorieudstyr:

Avantor, delivered by VWR

Tobaksvejen 21
2860 Søborg
Tlf.: +45 43 86 87 88
E-mail: info.dk@vwr.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Drifton A/S

Drifton

Tlf.: +45 3679 0000
E-mail: info@drifton.dk

www.drifton.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

PCE Instruments Denmark ApS

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 70 30 53 08
E-mail: kontakt@pce-instruments.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Laboratorieudstyr:

Her er nogle almindelige typer laboratorieudstyr:

  1. Mikroskop: Et mikroskop bruges til at forstørre små objekter, så de kan undersøges i detaljer. Der findes forskellige typer mikroskoper, herunder lysmikroskoper, elektronmikroskoper og konfokalmikroskoper.
  2. Autoklav: En autoklav er en enhed, der bruges til sterilisering af laboratorieudstyr og materialer ved at anvende høj temperatur og tryk. Den er afgørende for at forhindre kontaminering i laboratoriearbejde.
  3. Centrifuge: En centrifuge bruges til at adskille forskellige komponenter i en blanding ved at rotere den med høj hastighed. Dette er nyttigt i separation af celler, proteiner og andre stoffer.
  4. Spektrofotometer: Dette instrument måler, hvordan en substans absorberer eller udsender lys ved forskellige bølgelængder. Det er vigtigt i kemiske analyser og kvantitativ spektroskopi.
  5. pH-meter: Et pH-meter måler surhedsgraden (pH-værdien) af en opløsning. Det bruges til at overvåge og justere pH-niveauer i kemiske reaktioner og biologiske eksperimenter.
  6. Volumenmåleudstyr: Dette inkluderer forskellige typer glasbeholdere som målecylindre, pipetter og buretter, der bruges til at måle og overføre præcise mængder af væsker.
  7. Termometer: Et termometer måler temperaturen i en prøve eller i laboratorierummet. Præcise temperaturkontroller er afgørende i mange eksperimenter.
  8. Frysetørremaskine: Dette apparat bruges til at fjerne vand fra prøver ved at fryse dem og derefter sublimere isen til damp. Det bruges ofte til at bevare prøver og materialer.
  9. Elektroforeseapparat: Dette anvendes til at adskille makromolekyler som DNA, RNA og proteiner baseret på deres størrelse og ladning.
  10. Sikkerhedsudstyr: Dette omfatter laboratoriefrakker, handsker, beskyttelsesbriller og nødsprøjtebruser, der er afgørende for at beskytte laboratoriepersonalet mod kemikalier og farlige situationer.

Dette er blot nogle eksempler på laboratorieudstyr, og der findes mange flere specialiserede instrumenter afhængigt af det specifikke område af forskning og eksperimenter. Laboratorieudstyr spiller en central rolle i videnskabelig forskning, medicinsk diagnostik, farmaceutisk udvikling og meget mere.

For at beskytte personalet skal laboratorier være forsynet med en række personlige værnemidler og laboratorieudstyr. Endvidere skal laboratoriet være forsynet med arbejdspladsbrugsanvisninger til de stoffer og produkter, som anvendes i laboratoriet.


Anmasi investerer i avanceret laboratorium




Når Anmasi sælger sine vaskeanlæg, sker det naturligt nok med løfter om rene emner efter en tur igennem vaskeanlægget.

Nu kan Grindsted-virksomheden imidlertid for alvor dokumentere sine påstande. Det kan man, fordi man har investeret op mod 1 mio. kr. i et nyt laboratorium, hvor man kan måle renheden på de emner, som virksomhedens anlæg vasker.

Investeringen skyldes, at flere og flere kunder møder høje krav til dokumentation.

– ISO 16232 og VDA 19.1 er to standarder, der handler om teknisk renlighed efter produktion. Vi har mærket, at flere vil have den dokumentation i Danmark, forklarer Anders Hedeby Sørensen fra Anmasi.

Pres fra bilindustrien

Som med så mange andre kvalitetskrav er det bilindustrien, der har drevet udviklingen fremad.

– Kravene i dag er simpelthen så høje grundet, at alting i automobilindustrien skal være mere effektivt, altså i forhold til at vi skal have nogle meget renere brændselsmotorer, og alting bliver mere finmekanisk. Det betyder, at hvis man for eksempel samler en motor, og der er nogle partikler på hvert emne, så ved vi godt, at mange små partikler de bliver store, og dermed er den standard kommet, siger Anders Hedeby Sørensen.

Selve laboratoriet har Anmasi etableret i forlængelse af byggeriet af et nyt domicil i Grindsted. Allerede ved projekteringen gjorde man plads til laboratoriet.

Finder små partikler

Nu er der så blevet indkøbt udstyr til laboratoriet, der dermed er fuldt funktionsdygtigt.

– Vi har fået udstyr fra Zeiss, hvor vi har købt et stort mikroskop, som vi kan måle de her standarder med. Renhedsanalysen foregår ved, at vi, når vi i er salgsprocessen af et vaskeanlæg, tager et emne ud, tager det ind i laboratoriet og vasker det igen med et specielt opløsningsmiddel i et specielt kammer. Den væske, der er i det kammer, ryger ned gennem et specielt biologisk membranfilter på 0,65 micron, som de også bruger i laboratorier, forklarer Anders Hedeby Sørensen.

– Så tørrer vi membranfiltret i en laboratorieovn, og så går vi ind på en fintfølende vægt og vejer filtret inden og efter vask. Dermed kan vi se, hvor mange milligram smuds, der er på emnet. Når vi har gjort det, går vi over i vores mikroskop, lægger membranfiltret ind og kører en analyse. Den analyse fungerer på den måde, at vi identificerer størrelsen på partiklerne ned til 5 micron. Så går vi ind og fortæller, hvilke materialer det er; om det er fibre, metalpartikler eller andre materialer. Det gør vi ved, at mikroskopet har indbygget lys. Når vi kører analysen, lyser vi ned på partiklerne, og lyset gør, at metallet giver genskær, hvorefter vi kører en analyse uden lys til identifikation af de andre partikler. Bagefter genererer mikroskopet automatisk en rapport, jævnfør den standard vi har valgt, fortsætter han.

Skal følge med kunderne

Anders Hedeby Sørensen forklarer, at der er tale om udstyr, som man normalt kun finder hos meget store virksomheder med eget kvalitetslaboratorium.

– Jeg er rimelig sikker på, at vi er de første i vores branche i Skandinavian, der har det her, og det er en investering, vi gør for at gøre det bedre og kunne følge med vores kunder. En af vores store kunder har for eksempel haft det udstyr i mange år, og de har stillet krav om, at vores anlæg lever op til de her krav. Vi er nødt til at være på samme niveau som vores store kunder, siger Anders Hedeby Sørensen.

– Men udover det bruger vi også udstyret til, at hvis man har en lille maskinfabrik, så kan vi tilbyde at lave analysen og dokumentere, at deres vaskeanlæg vasker i henhold til kravene hos deres kunder, slutter han



Cookie-indstillinger