Fedtalkoholer

Fedtalkoholer, også kendt som sukkeralkoholer eller polyoler, er en type kulhydrater, der anvendes som sødestoffer og sukkererstatninger i fødevarer. De har en sød smag, ligner sukker i nogle aspekter, men indeholder færre kalorier og har en mindre påvirkning af blodsukkeret end almindeligt sukker (saccharose). Kemikalieresistens – Vælg mellem flere hundrede forskellige kemikalier - find programmet her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om fedtalkoholer:

3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

PayBack Danmark ApS

Hjulmagervej 1
4300 Holbæk
Tlf.: 93 87 93 86
E-mail: info@pld.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

SEAB Danmark A/S

2640 Hedehusene
Baldersbuen 15 F
Tlf.: 45 82 15 00
E-mail: info@seab.dk

www.seab.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om fedtalkoholer:

Fedtalkoholer dannes ved en kemisk proces, hvor kulhydrater reduceres til alkoholer. De forekommer naturligt i nogle fødevarer som frugter og grøntsager, men de kan også fremstilles industrielt og bruges i en bred vifte af fødevarer, herunder sukkerfri slik, kager, bagværk, tyggegummi og lignende produkter.

Nogle almindelige typer af fedtalkoholer inkluderer:

  1. Sorbitol: Findes naturligt i mange frugter og grøntsager. Det bruges ofte som et fugtighedsbevarende middel i fødevarer og som en erstatning for sukker.
  2. Xylitol: Naturligt forekommende i nogle frugter og grøntsager. Det har en lignende sødme som sukker og bruges ofte i tandplejeprodukter og sukkerfrie slik.
  3. Erythritol: Dette fedtalkohol indeholder færre kalorier end sukker og har minimal indvirkning på blodsukkeret. Det bruges ofte som sødestof i sukkerfrie produkter.
  4. Maltitol: Det er en sukkeralkohol, der bruges som sukkererstatning i mange fødevarer. Det har en sød smag og bruges i sukkerfrie slik og bagværk.
  5. Isomalt: Dette bruges ofte i produktionen af sukkerfrit slik og tyggegummi.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom fedtalkoholer har færre kalorier end sukker og en lavere påvirkning på blodsukkeret, kan de forårsage gastrointestinale bivirkninger som oppustethed, gas og diarré, især når de indtages i store mængder. Det anbefales at bruge dem med måde og være opmærksom på deres individuelle påvirkning på ens krop.

Cookie-indstillinger