Vandbestemmelse

Vandbestemmelse refererer til processen med at måle mængden af vandindholdet i et materiale eller en prøve. Det er en vigtig parameter inden for forskellige industrier og applikationer, herunder fødevareproduktion, farmaceutisk produktion, kemi, materialvidenskab og miljøvidenskab.

Leverandører af og viden om vandbestemmelse:

Fyns Grundvandssænkning og Brøndboring ApS

Erholmvej 16
5560 Aarup
Tlf.: 64 45 11 61
E-mail: fgs@njgs.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

LAGUR A/S

Attrupvej 4
8550 Ryomgård
Tlf.: 70 60 56 00
E-mail: eksperten@lagur.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

NATDIS

Brunbjerg 70, Halk
6100 Haderslev
Tlf.: 22 68 06 80
E-mail: mail@natdis.dk

www.natdis.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordjysk Grundvandssænkning ApS

Nymarksvej 138, Biersted
9440 Aabybro
Tlf.: 98 26 88 39
E-mail: njgs@mail.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

ProMinent Doserteknik AB

Box 8933
402 73 GÖTEBORG
Tlf.: +45 7872 9630 / Mobil +45 2521 4535
E-mail: info-dk@prominent.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

ReWater ApS

Tlf.: 71 74 30 25
E-mail: info@rewater.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om vandbestemmelse:

Vandbestemmelse udføres normalt ved hjælp af forskellige analytiske metoder og teknikker, afhængigt af materialet og prøven, der undersøges. Nogle almindelige metoder til vandbestemmelse inkluderer:

  1. Vægtbaseret metode: Denne metode involverer vejning af prøven før og efter tørring for at bestemme vandindholdet. Prøven tørres ved en kendt temperatur i en ovn, og forskellen i vægt mellem den fugtige prøve og den tørre prøve bruges til at beregne vandindholdet.
  2. Kemiske metoder: Der er forskellige kemiske metoder til vandbestemmelse, der udnytter kemiske reaktioner mellem vand og et reagens eller tørremiddel. Eksempler inkluderer Karl Fischer-metoden, hvor vand reagerer med et Karl Fischer-reagens, og Coulometrisk titrering, der bruger elektrokemiske reaktioner til at bestemme vandindholdet.
  3. Spektroskopiske metoder: Visuel eller infrarød (IR) spektroskopi kan bruges til at bestemme vandindholdet ved at måle absorptions- eller reflektionsmønstre af vandmolekyler i prøven.
  4. Termogravimetri (TG): TG-metoden involverer kontinuerlig måling af prøvens vægttab under opvarmning. Det kan bruges til at bestemme vandindholdet ved at overvåge prøvens vægttab som følge af fordampning af vand.

Vandbestemmelse er vigtig i mange applikationer. I fødevareindustrien bruges det til at kontrollere produktkvalitet, holdbarhed og ernæringsmæssige egenskaber. I farmaceutisk produktion kan det være afgørende for at opretholde den ønskede doseringsnøjagtighed og stabilitet af lægemidler. I miljøvidenskab er det afgørende for at vurdere vandkvalitet og monitorere forurening.

Det er vigtigt at vælge den passende metode til vandbestemmelse baseret på prøven og dens egenskaber. Nøjagtighed, præcision og metodevalidering er vigtige faktorer at overveje i vandbestemmelsesprocessen.

Cookie-indstillinger