Støbemasser

Støbemasser

Støbemasser kan inddeles i forskellige masser. En af støbermasserne er Lav cement støbemasse, LCC – der anvendes til støbning af både formsten og vægkonstruktioner. Denne støbemasse kendetegnes ved ekstrem tryk- og bøjningsstyrke, med en tæt overflade og derved meget modstandsdygtige overfor slagge. De fleste præstøbte elementer bliver støbt i LCC.

Leverandører af Støbemasser:

HN Group A/S

Kløvermarken 310
7190 Billund
Telf. 75338700
E-mail: ah@hngroup.dk

www.HNGroup.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

SynFlex A/S

Lejrvej 3
3500 Værløse
Tlf.: +45 44485500
E-mail: info@synflex.dk

WEB

Se hele vores produktprogram og profil her

ViscoTec Nordic (tidl. Scanmaster)

Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Tlf.: +45 45828090
E-mail: info@scanmaster.dk

www.viscotec-nordic.com

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Støbemasser er materialer, der bruges til at skabe faste strukturer ved at hærde eller stivne efter at være blevet støbt i en form. Disse materialer kan være af forskellige typer, afhængigt af det specifikke formål og de krav, der er nødvendige for det pågældende projekt. Støbemasserne anvendes i en lang række konstruktions- og byggeapplikationer og kan omfatte følgende typer:

  1. Beton: Beton er en af de mest almindeligt anvendte støbemasser. Den består hovedsageligt af cement, sand, stenmaterialer og vand. Beton er alsidig og bruges til at støbe alt fra fundament til bygninger og broer til mindre strukturer som stier og indkørsler.
  2. Mørtel: Mørtel ligner beton, men det er normalt mere cementrigt og har en finere konsistens. Det bruges typisk til at binde mursten eller blokke sammen i murværkskonstruktioner såsom vægge og skorstene.
  3. Gipsmørtel: Denne type støbemasse fremstilles normalt ved at blande gips med vand. Den bruges ofte til at skabe indvendige overflader, såsom gipsvægge og lofter, samt til gipsdekorationer og detaljer.
  4. Asfalt: Asfalt er en støbemasse, der bruges til at skabe vejbelægninger og overflader på parkeringspladser og lignende. Den består primært af aggregater (såsom sten og sand) bundet sammen af bitumen, en viskøs oliebaseret substans.
  5. Polymerstøbemasser: Disse støbemasser inkluderer en række materialer, der er modificeret med polymerer (plastikmaterialer) for at forbedre egenskaber som styrke, elasticitet og kemisk modstand. De kan bruges i en lang række applikationer, herunder gulvbelægning, reparationer og konstruktion af specialiserede strukturer.

Disse er blot nogle få eksempler på støbemasser, og der findes mange andre typer og variationer afhængigt af specifikke projektkrav og ønskede egenskaber.

Traditionelle støbemasser – som er allround. En god reparationsmasse som kan anvendes i mange fastbrændsels-anlæg eller smelteovne.

Selvflydende støbemasser – som har en rigtig god vedhæftning som reparationsmasse og god mekanisk styrke.

SiC støbemasser – som er chokbestandige, hårdføre overfor alkaliangreb og modstandsdygtige overfor slid.


WEVOPUR indstøbningssystemer fra SynFlex




WEVOPUR indstøbningssystemer fra SynFlex

Viklingerne i elektriske komponenter har ikke kun brug for elektrisk isolering. De skal også være mekanisk forstærkede og være beskyttet mod aggressive miljøpåvirkninger over et bredt temperaturområde. Wevo støbemasser kan være løsningen på dette, mens de også beskytter mod kortslutninger og lysbuer, eliminerer lækageveje, dæmper vibrationer og reducerer støjemissioner. Derudover sikrer disse støbemasser termisk afledning, der reducerer komponentopvarmning, samtidig med at komponentens levetid øges.

I denne artikel fokuserer vi særligt på to opløsningsmiddelfrie indstøbningssystemer - WEVOPUR 390 PU og WEVOPUR 552 FL PU, som begge er baseret på 2-komponent polyuretan.

WEVOPUR 390 PU anbefales generelt til indstøbning af elektriske komponenter i lav- og mellemspændingsområdet og WEVOPUR 552 FL PU anbefales ved indkapsling af transformere, drosler, sensorer, kondensatorer, elektroniske styringer og printkort.

Indstøbningssystemerne indeholder mineralske fyldstoffer, der giver den hærdede støbemasse selvslukkende egenskaber. Systemerne indeholder ingen halogenerede flammehæmmere.  

WEVOPUR 390 PU er viskoplastisk, når det hærdes (Shore D 35-45), mens WEVOPUR 552 FL PU har hårdere elastiske egenskaber (Shore D 60-70).

WEVOPUR 552 FL PU opfylder UL 94 V-2 (1,5 mm) og WEVOPUR 390 PU opfylder UL 94 V-0 (1,5 mm) og de er begge registreret under UL filnummer E108835. Dermed vil disse støbemasser være ideelle i produkter, som skal eksporteres til USA.

Begge støbemasser kan anvendes i et anbefalet temperaturområde fra -40 °C til +130 °C og opfylder varmeklasse B og er RoHS-kompatibel i henhold til 2011/65/EU.

Standardfarven for støbemasserne er sort, mens andre farver kan leveres på forespørgsel.

Leveringsformen er 30 kg metalbeholdere for begge typer. WEVOPUR 552 FL PU leveres desuden i 250 kg tønder (5 kg og 10 kg beholdere på forespørgsel).

Begge støbemasser anvendes sammen med WEVONAT 300 hærder og lagerføres af SynFlex.

Andre støbemasser samt mere detaljeret information og data kan findes på vores hjemmeside eller ved henvendelse til vores kundeservice på tlf. 44 48 55 00 eller info@synflex.dk.


CG Jensen støber kæmpe bundplade til bycampus




I går støbte CG Jensen knap 2.000 kvadratmeter bundplade til 158 boliger på kommende Frederiksberg-campus.

”Det var en festdag. Alle kunne mærke støbefeberen på sådan en dag; har vi nu husket det hele? Det er sundt at mærke, for om lidt tænker man ikke over alle de timer, vi har lagt i bundpladen. Så har vi sat punktum og er klar til at montere”, siger projekterings- og projektleder Rasmus Lyø Fabritius de Tengnagel.

Og der ligger skam ganske mange refleksioner og arbejdstimer forud for gårsdagens støbning på det kommende campus-område ud til Åboulevarden. Armeringen og formene var blevet finjusteret til det sidste – og man havde i bundpladens nabokonstruktioner støbt varmetråde ind, så man kunne undgå de såkaldte differenstemperaturer, der kan forårsage revner.

”Når betonen hærder, stiger temperaturen til 30-40 grader inde i bundpladen. Det er vigtigt, at de omkringliggende konstruktioner ikke afviger meget over 15-20 grader, her kan varmetrådene hjælpe – og så pakker vi bundpladen ind i måtter og presenning straks efter, vi har slebet den. På den måde kan vi styre temperaturforskellene”, forklarer projekterings- og projektleder Rasmus Lyø Fabritius de Tengnagel.

Godt samarbejde gør forskel

Støbningen kørte gnidningsfrit fra tidlig morgenstund til sen eftermiddag, hvor fjorten kollegaer var i fuld sving. I løbet af dagen håndterede de 780 kubikmeter beton – og Rasmus Lyø Fabritius de Tengnagel stod også selv ved pumpen, når der var allermest tryk på.

”Vores gode bundplade-sjak holdt hænderne varme og knoklede i kulden for, at vi skulle nå det – og IBF Beton var gode til at levere beton til tiden”, siger projekterings- og projektleder Rasmus Lyø Fabritius de Tengnagel, der også roser samarbejdet med rådgiveren Moe.

”Moe har været gode til at lytte – og de har været samarbejdsvillige i forhold til at finde gode løsninger. Vi har kunnet ensarte udgravningen og designet af bundpladen, hvilket har gjort armeringsarbejdet nemmere.”

Råhus på fem måneder

Inden jul kommer kranen op og den 3. januar i det nye år går man i gang med at montere.

”Vi glæder os meget til elementmontagen. På fem-seks måneder skal vi bygge råhuset til bygningen Noli, som består af parkeringskælder, stue og fem etager. Alt imens vores kollegaer fra division Byggeri arbejder med aptering af nabohuset Umeus, som består af 519 studieboliger”, siger projekterings- og projektleder Rasmus Lyø Fabritius de Tengnagel.

CG Jensen opfører det nye Rolighedsvej bycampus på Frederiksberg for byudviklingsinvestoren NREP. Det samlede areal bliver på 20.000 kvadratmeter fordelt på 677 boliger. Hertil kommer 900 kvadratmeter erhverv i stueplan.

Det store campus-område kommer også til at rumme idrætshal, skole og et grønt område.

Det samlede projekt ventes at stå færdigt i 2024.



Cookie-indstillinger