Rittal A/S – En glad smiley til din fødevareproduktion

Kravene til renlighed i fødevareproduktion og industrikøkkener er nogle af de skrappeste vi kender. Det handler om at sikre fødevarer mod kontaminering og i sidste ende forbrugeren. Samtidig skal styresystemer have den nødvendige køling for at klare den daglige drift.

Med daglig vask og rengøring holdes produktionsområdet rent og frit for bakterier. I en travl hverdag hvor, hvor hvert minut tæller, skal rengøringen kunne udføres hurtigt og enkelt. Rengøringen udføres ofte med højtryksvask og stærke kemikalier og personalet skal derfor kunne stole på, at alle komponenter i produktionen kan tåle både vand og holde tæt, for ikke at gøre skade på systemerne.
Dette gælder for samtlige maskiner og udstyr i produktionsområdet inklusiv køleenheder, der skal sikre at styresystemerne præsterer, og at den daglige drift ikke sætter ud. Sammenbrud på grund af overophedning kan koste dyrt, hvis det betyder, at produktionen må stå stille. Kølingen skal ikke blot være effektiv, men skal også leve op til de skrappe krav om renlighed.

Varmevekslere i hygiejnisk design
Det perfekte supplement til Rittals serie af Hygienic Design er en ny luft/vandvarmeveksler. De er specielt designet til produktionsmiljøer, hvor effektiv køling er nødvendig, og hvor maskiner, udstyr og komponenter udsættes for daglig rengøring med højtryks- og damprensere. Alle overflader i HD-serien er nemmere at rengøre og designet til at forhindre kontaminering og ophobning af bakterier.

Effektiv kontrol med kølingen
Væskekøling er en effektiv løsning til at garantere stabile temperaturer omkring elektronikken i styre- og kontrolskabe. Vand har en højere varmekapacitet end luft og kan dermed føre væsentlige mængder varme bort fra komponenterne. I produktionsanlæg findes ofte en central kølevandsforsyning, hvilket gør løsningen let at implementere i eksisterende indretninger.

Rittals luft/vandvarmevekslere til vægmontering kan levere køleeffekt på enten 0,65 kW eller 1,2 kW.
Den hygieniske konstruktion er testet af DGUV Food i henhold til GS-NV 6 Enheden stemmer overnes med DIN EN ISO 14159:2008 for anvendelse i fødevareindustrien i henhold til DIN EN 1672-2:2009

LÆS også: ABB’s DEGO IV software indfrier løfte om brændstofbesparelse på Stena Line fartøj
Rittal A/S – En glad smiley til din fødevareproduktion's Firmaprofil
Cookie-indstillinger