Give Elementer – Vækst inden for fødevareproduktion smitter af på byggebranchen

Da sukker og fedtafgifterne i sin tid blev indført, frygtede man i fødevarebranchen store tab af arbejdspladser. Det viser sig nu at øgede aktiviteter – bl.a. grundet øget eksport, giver en positiv afsmitning på byggebranchen. Det er især hos fødevarevirksomheder i Midtjylland, som står for hele 28% af den samlede arbejdsstyrke i Danmark, at byggetankerne blomstrer.  Det mærkes gennem hele byggebranchens fødekæde, såvel hos entreprenører som producenter. Hos Give Elementfabrik har man netop solgt betonelementer til hele tre  byggeprojekter for midtjyske fødevarevirksomheder, der alle projekteres og udføres af entreprenøren “Bygmesteren A/S ” i Give.
 
“Virksomhederne vokser typisk ud af eksisterende bygninger og udvider for at følge med efterspørgslen”, fortæller Jonas Madsen, Bygmesteren i Give, der aktuelt står for totalentrepriser til OK Snack i Ejstrupholm, Ikast/Brande, Caletti i Århus og Coldstar i Vejle. Virksomheder, der alle har valgt at udvide på deres eksisterende lokationer. Han køber betonelementer hos betonfabrikken Give Elementer, som bekræfter tendensen:
 
“Der er primært fokus på boligbyggeri i øjeblikket, og derfor tales der ikke så meget om væksten indenfor erhvervsbyggeri, som er det segment, vi leverer allermest til. Fødevarevirksomhederne er et godt eksempel på et segment indenfor erhvervsbyggeri, som vi oplever øget efterspørgsel fra”, lyder det fra Give Elementer.
 
Halvdelen af danske fødevarevirksomheder påtænker ifølge Dansk Industri at starte nye aktiviteter i udlandet. Og med øget eksport, vil behovet for byggeri  i Danmark sandsynligvis stige yderligere.

Fødevarebranchen står i dag for 5-6% af den samlede arbejdsstyrke i DK

Cookie-indstillinger