Ny prisvindende servomotor med integreret controller fra Festo

En vedligeholdelsesfri og slidstærk børsteløs DC-motor med integreret servo controller.

Festo, den førende leverandør af automationsteknologi, har præsenteret sin EMCA-servomotor, bestående af en vedligeholdelsesfri og slidstærk børsteløs DC-motor med integreret motor controller. Det integrerede drevsystem er kompakt, undgår lange motorkabler, forbedrer elektromagnetisk kompatibilitet og reducerer installationsarbejde og pladskrav, mens indbyggede overvågningsfunktioner garanterer sikkerhed og pålidelighed.

Den er udviklet til industriel anvendelse i krævende produktionsmiljøer der omfatter applikationer som maskiner, anlæg og systemer, som bruges til materialetransport, udskrivning, emballering og mærkning samt tekstil- og elektronikfremstilling. Det kompakte og højtydende design er blevet belønnet med en produktdesignpris fra en af verdens mest berømte og værdsatte designkonkurrencer, iF Design Awards.

EMCA forsynes med en 24 V DC strømforsyning og registrerer absolut position ved hjælp af en single turn encoder som standard eller med en multi turn encoder som tilvalg. En integreret holdebremse er valgfri ligesom et udvalg af eksterne gearenheder. Softwaren Festo Configuration Tool (FCT), som kan downloades gratis, gør parametrering og igangsætning hurtig og nem via en Ethernet-grænseflade med 64 frit programmerbare positionsindstillinger. EMCA kan styres via fieldbusser inklusive CANopen, Ethernet/IP og I/O-grænseflade. Senere følger versioner med EtherCAT og PROFINET, hvilket gør den velegnet til integration i mange applikationer.

EMCA, som fås i to motorlængder og effektklasser, kan levere et peak moment på op til 0,91 Nm, har en maksimal rotationshastighed på 3.500 omdr./min. og kan nå en maksimal udgangseffekt på op til 200 W. Motorhuset er IP54-beskyttet som standard, med IP65 som option, for direkte installation i systemet. EMCA understøtter også sikkerhedsfunktionen, “safe torque off (STO)”.

“Tilføjelsen af EMCA i vores program betyder, at man nu kan få et endnu bredere udvalg af automationspakker fra Festo – fra gearenheder til elektro-mekaniske akser og komplette håndteringssystemer”, siger Claus Holm, produktchef hos Festo. “EMCA kan eksempelvis nemt integreres med vores meget brede udvalg af elektro-mekaniske akser som en del af et komplet system. På Hannover Messen sidste år viste vi netop sådan en løsning med vores CPX-controller som en demonstration på et Industri 4.0-parat, parallelt kinematisk højhastigheds-robothåndteringssystem”.

“Denne prisvindende, integrerede servo controller er en ideel løsning til industriel fremstilling. Den er nem at montere og konfigurere, har en højere beskyttelsesklasse over for vand og snavs og kombinerer en vedligeholdelsesfri, slidstærk motor med integreret effekt og styringselektronik, alt i et robust, kompakt hus”.

 

LÆS også: Festo – Stærk udvendigt, stærk indvendigt
Festo A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger