VejleTrappen – Skræddersyet software giver billigere trapper

Højteknologiske computerløsninger og traditionelt håndværk er to ting, de færreste umiddelbart forbinder. Ikke desto mindre spiller netop it en stadig større rolle i moderne trappeproduktion. Blandt andet hos producenten VejleTrappen, der viderefører de stolte håndværkstraditioner med et konstant blik på nyeste produktionsmetoder – herunder nu også avanceret software, der letter processen med at klargøre målfaste trappetegninger til filer, som de CNC-styrede træbearbejdningsmaskiner skal fødes med.

– Vi har fået specialudviklet en såkaldt postprocessor, der er unik og tilpasset præcist vores behov og produktionsapparat. Det forkorter processen ganske betragteligt, og vi regner med at højne effektiviteten og produktiviteten med mellem 20 og 25 procent. Den besparelse gør det muligt for os at være markant mere konkurrencedygtige på prisen, fortæller Henrik Jensen, direktør i VejleTrappen.

Strømlinet produktion
VejleTrappen har netop installeret postprocessoren, og arbejdet med at få det implementeret i produktionen er i fuld gang.

– Det er et stykke kompliceret software, som kræver en detaljeret indsigt. Samtidig er der tale om en kulturændring, hvor vi alle skal vænne os til en helt ny måde at gøre tingene på. Investeringen er et stort skridt i retningen fra egentligt håndværk imod en strømlinet produktionsvirksomhed, hvor vi kan levere bedre kvalitet og reducere leveringstiden, forklarer Henrik Jensen.

Selvom læringsprocessen stadig er i fuld gang, kan Henrik Jensen allerede nu mærke et løft i produktiviteten.

– Konkurrencen er hård blandt aluminiumstrappeproducenter, og det er derfor ekstremt vigtigt, at vi allerede er begyndt at høste frugten af vores investering. Vi kører hårdt på med implementeringen og med at gøre os erfaringer, som betyder, at vi kan tilbyde kortere levereringstid og skarpere priser, siger Henrik Jensen.

Han pointerer, at VejleTrappen konstant vil følge den rivende teknologiske udvikling og løbende kommer til at investere i it for at opretholde et moderne produktionsapparat.

LÆS også: Brammer udvikler nyt energieftersyn i samarbejde med lynkoblingsekspert
VejleTrappen – Skræddersyet software giver billigere trapper's Firmaprofil
Cookie-indstillinger