Handy – Metalindustri – Fleksibelt produktionssetup sikrer konkurrencekraft

Nøglen er at producere i både Danmark, Østeuropa og Fjernøsten – en model, der giver mulighed for at imødekomme individuelle krav til pris, leveringstid og tilpasning.

Handy Transportvogne leverer interne logistikløsninger til industrien, levnedsmiddelområdet og hospitaler. Et unikt, fleksibelt produktionsapparat, hvor både danske, østeuropæiske og fjernøstlige kompetencer er i spil, har vist sig at være en succesmodel, der giver kunderne mulighed for individuel tilpasning alt efter behov. Tommelfingerreglen er, at jo højere kvantitet og lavere kompleksitet, des længere mod øst skal produktet fremstilles.

– Vores udgangspunkt er ikke bare at sælge det, vi har på hylderne – vi lytter til kundens behov, og så laver vi det produkt, der giver den bedste løsning. Hvis en kunde har brug for et lille antal specialdesignede vogne, kan vi udvikle og fremstille produktet her i Danmark og undgå store transportomkostninger. Hvis der derimod er behov for 200 vogne, kan vi eksempelvis lave en prototype herhjemme og producere løsningen i Østeuropa eller Fjernøsten alt efter, hvad der giver mest mening i det enkelte tilfælde, forklarer Henrik Sig, direktør i Handy Transportvogne.

Vil skabe bedre arbejdsmiljøer
Særligt på det danske marked, hvor Handy Transportvogne leverer logistikløsninger til blandt andre hospitaler, ønsker virksomheden at øge salget i fremtiden. Udfordringen er nu at få fortalt, hvad løsningerne faktisk kan. For nylig ansatte virksomheden en ny produktionskoordinator, så der frigives flere ressourcer til at fokusere på marketing, kundekontakt og andre udadvendte aktiviteter.

– Vores produkter er ikke noget, man umiddelbart lægger mærke til. Men når en sygeplejerske står og skal flytte en kasse på 400 kilo, så kan motoriserede hjul hjælpe gevaldigt, og vores elevationsvogne hjælper eksempelvis folk, så de ikke bliver nedslidt af at bukke sig og løfte tunge ting. Der er rigtig mange sammenhænge, hvor vores løsninger kan være med til at skabe et bedre arbejdsmiljø, siger Henrik Sig.

Robotter er effektive og pålidelige
Handy Transportvogne leverer alle tænkelige vogne og containere, der løser en lang række logistiske udfordringer inden for især levnedsmiddelindustrien og hospitaler. I dag fokuserer virksomheden i stigende grad på højteknologiske løsninger, der effektivt sparer kunderne mange mandetimer.

– En hvilken som helst genstand kan blive mobil, og det i sig selv løser mange af vores kunders udfordringer. Gennem den seneste tid har vi løftet vores kompetenceniveau inden for teknologisk komplekse løsninger, for eksempel selvkørende robotter. Har en kunde noget, der skal flyttes fra A til B, så er det ofte mest pålideligt at have en maskine til at løse opgaven, og samtidig er der mange arbejdstimer at spare, mener Henrik Sig.

Cookie-indstillinger