IMI – ATEX godkendt proportionalventil til højt tryk

Proportionalventilen D386 er velegnet til trykregulering i en række kernekraft- og gasforsyningsapplikationer – fra hydraulisk kontrol og hurtig lukning af reaktorbeholdere til gasopsamling og overvågning – og er også velegnet til nye brinttankstationer til køretøjer.

D386 er en trevejsventil med en integreret 24 VDC /2A afgangstryksensor og fås med et input og output på enten 0-10V eller 4-20mA. I lighed med mange andre produkter i IMI Precision Engineerings sortiment, er D386-ventilen ATEX-godkendt og klassificeret i henhold til gruppe II, kategori 2 G og temperaturklasse T4 eller T3 i ATEX-direktiv 94/9/EF.

D386 består af et messinghus med en ventil af rustfrit stål og polyester esther keton (PEEK) ventilsæde, den er udstyret med en port med ¼” BSPP gevind, og den opererer i et temperaturområde fra -20°C til 50°C. Desuden leverer den hysterese og pålidelighed på < 1% af det maksimale udgangstryk for øget sikkerhed og kontrol. Proportionalventilen kan konfigureres til at håndtere udgangstryk på op til 400 bar med et max. indgangstryk på 420 bar og opnår en mere jævn drift takket være det integrerede 25 µm indløb-/udløb-filter. D386 har en exceptionel tæthed mod lækager og er sikker til min. 10-3 mbar.l/s i helium internt, og min 10-4 mbar.l/s i helium eksternt.
Daniel Gambet, IMI Precision Engineering, kommenterede: “Som en markedsleder inden for Motion & Fluid Control til farlige applikationer har vi ekspertisen til at håndtere industrigasser, herunder inerte stoffer, oxiderende, brandfarlige og ætsende gasser, og sikkerheden er i centrum for al vores udvikling af nye produkter. Denne nye, højtryks proportionalventil opfylder alle krav til sikkerhed og ydelse der sættes til kritiske applikationer.”
Yderligere information kan rekvireres hos IMI Precision Engineering på telefon +45 44 500 800 eller via email DKnorgren@imi-precision.com

LÆS også: Klinger – Magnetostriktiv transmitter til flyderbaseret niveaumåling
IMI – ATEX godkendt proportionalventil til højt tryk's Firmaprofil
Cookie-indstillinger