Neddeling

Ved neddeling vil man ofte styrke et materiales værdi. Efter man har neddelt materialet vil man kunne benytte materialet til andre projekter. Inden for industrien refererer neddeling til processen med at reducere størrelsen eller nedbryde materialer til mindre stykker, fragmenter eller partikler. Dette gøres typisk ved hjælp af maskiner eller udstyr designet til at udføre neddelingsoperationer. Neddeling har flere formål og anvendelser afhængigt af det specifikke materiale og industrien.

Leverandører af og viden om Neddeling:

ACA Industry ApS

Neder Hollufvej 69
5220 Odense SØ
Tlf.: +45 24 82 25 82
E-mail: info@acaindustry.com

www.acaindustry.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

JNC TEKNIK

Bredgade 57A, 2
7400 Herning
Tlf.: +45 9722 5922
Mobile: +45 4052 5922
E-mail: jnc@jnc-teknik.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

ReTec Miljø ApS

Fjordagervej 38
6100 Haderslev
Tlf: 74568106
E-mail: salg@retec.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Varig Teknik & Miljø A/S

Varig Allé 1
4180 Sorø
Tlf.: +45 7023 1041
E-mail: variginfo@varigteknik.dk

www.varigteknik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Vogelsang A/S


Industriparken 2
6880 Tarm
Tlf.: 97 37 27 77
E-mail: info@vogelsang-as.dk

www.vogelsang-as.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om neddeling:

Her er nogle eksempler på, hvad der forstås ved neddeling inden for industrien:

  1. Materialeforberedelse: Neddeling bruges ofte til at forberede materialer til yderligere forarbejdning eller behandling. For eksempel kan store blokke af råmaterialer såsom træ, metal, plast eller gummi neddeles til mindre stykker eller partikler, der er mere håndterbare og egnede til videre bearbejdning.
  2. Genanvendelse: Neddeling spiller en vigtig rolle i genanvendelsesprocessen. Ved at nedbryde affalds- eller brugte materialer til mindre stykker eller partikler kan de lettere sorteres, behandles og genbruges til produktion af nye produkter. For eksempel kan plastaffald eller skrotmetaller neddeles for at forberede dem til smeltning og genanvendelse.
  3. Affaldsbehandling: Neddeling bruges også i affaldsbehandlingsindustrien til at reducere volumen og håndtere affald på en mere effektiv måde. Affaldsmaterialer som pap, papir, plast eller organisk affald kan neddeles til mindre stykker, hvilket muliggør komprimering, opbevaring og håndtering af affaldet.
  4. Råstofudvinding: I visse industrier, såsom minedrift eller stenbrud, bruges neddeling til at nedbryde store klippestykker, malme eller mineraler til mindre fragmenter. Dette gøres for at gøre råmaterialerne mere håndterbare og egnede til videre behandling eller transport.

Neddeling kan udføres ved hjælp af forskellige metoder og udstyr afhængigt af materialet og de ønskede resultater. Eksempler på neddelingsudstyr inkluderer knusere, kværne, granulatorer, shreddere og andre specialiserede maskiner. Disse maskiner er designet til at håndtere forskellige materialer og opnå ønsket nedbrydningsgrad. Neddeling er en vigtig proces inden for industrien, da den muliggør effektiv håndtering, genanvendelse og behandling af materialer for at opnå ressourceoptimering og bæredygtighed.

Der kan neddeles i flere størrelser. Af maskiner til neddeling kan nævnes blandt andet neddelere og flishuggere. Ved neddeling bliver materialet blandbart, det bliver muligt at lave en sortering, vægten på materialet forandres, transporten kan mindskes.


Teknologisk Institut – Bedre teknologier skal nyttiggøre tonsvis af dansk tekstilaffald




Nyt projekt skal bane vej for, at langt mere tekstilaffald ender i nye produkter frem for i affaldsforbrændingen.

Med regeringens klimaaftale er der sat ambitiøse mål om at øge mængden af tekstilaffald, der genanvendes. Det har skabt et akut behov for robust teknologi til håndtering og genanvendelse af tekstiler. I et projekt støttet af Danmarks Miljøklynge CLEAN samarbejder to virksomheder med Teknologisk Institut om at skabe nye tekstil-værdikæder.

Væk med brug-og-smid-væk
Fra brug-og-smid-væk til brug-igen. For fremtiden skal det være muligt at genanvende de store mængder tekstilaffald, der hvert år bliver produceret i Danmark. Det kræver blandt andet, at tekstiler, som bliver smidt ud, kan blive forsorteret og efterfølgende neddelt til fraktioner, der kan bruges i nye produkter.

Formålet med projektet, der er et samarbejde mellem Teknologisk Institut, TechKnow og HAACK Recycling ApS, er at udvikle og modne forsorterings- og genanvendelsesteknologier i integrerede processer, så der kan banes vej for en rentabel udnyttelse af tekstilaffaldet.

I projektet skal der udvikles en samlet løsning, der indsamler, sorterer og nedbryder tekstilaffald, så det kan indgå i nye produkter som for eksempel fyld i møbler, bamser og hynder, hvor man i dag ikke nødvendigvis bruger genanvendt materiale.

– Markedet for genanvendelse af tekstiler er ved at blive opbygget, og det er vigtigt at sikre samspillet mellem de forskellige værdikædeled, i dette tilfælde sortering og neddeling af tekstilaffald. Her er dialog og videndeling mellem aktørerne nøglen til at udvikle de bedste koncepter, både forretnings- og miljømæssigt, siger projektleder Julie Schmøkel fra Teknologisk Institut, der er videnspartner i projektet.

Forsortering af tekstilaffald
Første skridt på vejen er en grovsortering af det, som borgerne kasserer og smider i affaldsspanden til tøj og tekstiler. Indimellem vil der uundgåeligt blive smidt plast, papir, bøger og andet i affaldsspanden, og det skal skilles fra inden den videre behandling. Her ser Silkeborg-virksomheden TechKnow en mulighed for at tilpasse deres sorteringsanlæg til plastmaterialer, så det også kan bruges til forsortering af tekstiler.

– Vi kommer formentlig til at opleve den samme udfordring med tekstilaffald, som vi i dag har med plastaffald. Vi ved af erfaring, at plastaffald er en meget blandet landhandel, der både indeholder alverdens plasttyper af vidt forskellig renhed, men også mange andre materialetyper. Derfor er det vigtigt, at vores separatorer til tekstilaffald bliver i stand til at genkende alt det, der ikke har med tekstiler at gøre, siger siger CTO Emil Buur Trads fra TechKnow.

I løbet af projektet forventer TechKnow at få afklaret, i hvor høj grad det er muligt at forsortere tekstiler i deres anlæg samt vurdere effektiviteten af løsningen. Et andet ben i TechKnows projektarbejde bliver at forberede deres anlæg til at kunne frasortere vådt tøj. Vådt tøj kan ikke genanvendes og kan endda gøre skade på det øvrige tøj i bunken, så muligheden for genanvendelse forringes. Erfaringerne fra projektet forventes at danne grundlag for en opskalering af prototypeanlægget efter projektperioden.

Neddeling af udsorterede tekstiler
Andet skridt i processen er neddeling af det sorterede tekstilaffald, hvor HAACK Recycling i Ringsted skal sikre, at det oparbejdede tekstilaffald er af tilstrækkelig kvalitet til at kunne blive genanvendt. HAACK Recycling arbejder med mekanisk neddeling, hvor tekstilerne bliver separeret i mindre dele og findelt uden brug af kemikalier og herefter bearbejdet til brug i nye produkter.

– Vi ser ind i en nær fremtid, hvor der bliver stillet store krav til tekstilgenanvendelse, og efterspørgslen efter løsninger bliver høj. Derfor er det vigtigt for os at deltage i et CLEAN-projekt som dette, hvor vi kan sparre med Teknologisk Institut og sikre en god sammenhængskraft fra den indledende sortering til produktionen af genanvendte tekstilfibre af god kvalitet til et marked med stærkt stigende efterspørgsel, fortæller direktør Christina Haack fra HAACK Recycling ApS.

Videnbroprojektet Sortering og genanvendelse af tekstilaffald er støttet af CLEAN – Danmarks miljøklynge. Projektet er et samarbejde mellem Teknologisk Institut, TechKnow og HAACK Recycling ApS.

Foto: HAACK Recycling.


Metso Outotec frasælger dansk vækstvirksomhed inden for Recycling




Den børsnoterede, finske Metso Outotec-koncern har underskrevet en aftale om frasalg af koncernens Recycling-forretningsområde, som inkluderer én af Østjyllands mest ikoniske industrivirksomheder, Metso Denmark A/S (tidligere Møller & Jochumsen), der producerer maskiner til neddeling af affald. Køberen er den finske familieejede kapitalfond Ahlström Capital, der fokuserer sine investeringsaktiviteter indenfor industrivirksomheder, ejendomsselskaber og skovbrug. 

Recycling-virksomheden Metso Denmark A/S, med base i Horsens, producerer maskiner til neddeling af affald og er blandt verdens førende på området. 

Virksomheden startede som den ikoniske industrivirksomhed Møller & Jochumsen og har en historie, der strækker sig helt tilbage til 1857. Siden 2009 har virksomheden heddet Metso Denmark og været en del af den børsnoterede, finske Metso Outotec-koncern. 

Nu har virksomheden imidlertid fået nye ejere, da Metso Outotec-koncernen har valgt at frasælge dele af koncernens forretningsområder, for at fokusere på udstyr til udvinding af mineraler og råstoffer samt minedrift. 

"Vi er meget glade for, at vi har fundet en ny ejer til vores forretning, hvis strategiske tænkning og ambitioner er så godt afstemt med vores. Som en selvstændig virksomhed, med fokus på genanvendelse af affald, vil vi kunne være mere agile og kundeorienterede, samt være i en god position til yderligere at udnytte vækstmulighederne" siger Uffe Hansen, som er President for Recycling Business Area hos Metso Outotec, og som vil fortsætte som CEO for den nye virksomhed. 

En stærk spiller i en attraktiv industri  

Metso Denmark har præsteret tocifrede vækstrater i en årrække og i det seneste regnskabsår med et rekordstort overskud på over 50 millioner kroner før skat. Det er dermed en særdeles indbringende virksomhed, som Ahlström Capital overtager. 

"Det er en stærk og voksende virksomhed i en attraktiv industri. De har allerede et globalt setup, dygtige medarbejdere og stort fremtidigt potentiale. Vi tror på, at de er godt rustet til at realisere deres vækstpotentiale fuldt ud som en selvstændig virksomhed, og vi er glade for at støtte dem i deres ambitioner og være en del af rejsen i de kommende år" siger Lasse Heinonen, President and CEO hos Ahlström Capital. 

Unik position for yderligere vækst 

Både hos Ahlström Capital  og Metso Denmark er man enige om, at virksomhedens stærke position skal danne udgangspunkt for at indfri branchens store vækstpotentiale gennem både organisk vækst og opkøb. 

"Vi har en unik position for at indfri branchens store vækstpotentiale, og det vil vi fortsætte med at arbejde benhårdt for. Det er samtidig afgørende, at vi fastholder fokus på at støtte vores kunder rundt om i verden. Kundekontakten vil forblive uændret, og vi vil fortsætte med at operere på vores eksisterende områder og med de samme mennesker" siger Uffe Hansen. 

Virksomheden er vokset kraftigt de senere år, og har idag ca. 120 ansatte, men forventer, som en del af vækststrategien, at ansætte et betydeligt antal nye medarbejdere de kommende år. Den nye virksomhed kommer til at hedde M&J Denmark A/S og vil, som hidtil, operere under M&J brandet. Hovedkontoret forbliver i Horsens med egne afdelinger i Tyskland, Thailand, Kina, USA, England, Sverige, og Polen. 

Handlen forventes afsluttet i løbet af Q4 2021; parterne ønsker ikke at oplyse værdien af handlen.


ACA neddeler til recycling af gipsaffald fra nedbrydning og genbrugspladser




Maskinen neddeler genbrugsgips, gipsrester, gipsaffald fra nedbrydning, indsamlet gips fra genbrugspladser og renoveringer. Neddeleren knuser gipsen og adskiller gipsen fra papir, isolering, stålskinner, plastik, træ, kabler, søm og skruer til senere frasortering. Efter frasortering af papir, isolering, stålskinner, træ, søm, skruer, kabler mm kan gipsen genanvendes til ny produktion af gipsplader. ACA neddeleren formår at neddele gipsen uden at forurene gipsen med papiret. ACA neddeleren er meget billig i drift med god økonomi og egnet til drift 24/7, med stor kapacitet.

Gips fra genbrugspladser til genanvendelse
ACA neddeler / knuser til recycling af gipsaffald og gips rester fra genbrugsstationer og indsamling for bedre genanvendelse.

ACA neddeler / knuser har en stor tragt som bliver kundetilpasset, hvor man nemt kan læsse med en gravko eller fra et transportbånd.

Recycling af gipsaffald
Neddeleren knuser gipsen og adskiller gipsen fra fremmedlegemer såsom papir, isolering, stålskinner, plastik, træ, søm og skruer til senere frasortering.

Langsom kørende neddeler til gips recycling
ACA neddeler / knuser er en maskine med 15 omdr i minuttet, som gør det til en langsomkørende maskine. Neddeleren har pr. skrue, et drejningsmoment på 13.000 newtonmeter, også ved det lave omdrejningstal.

Se mere her


Nyheder og Indlæg om Neddeling


Seneste om Neddeling



Cookie-indstillinger