Procesudstyr

Procesudstyr dækker meget bredt og over mange produkter, der alle anvendes i produktion (proces) i  industrien. Procesudstyr er bl.a. tanke, beholdere, pumper, rørsystemer, måleudstyr - alle produkter der tilsammen kan udføre en given proces (produktion). Procesudstyr refererer generelt til de forskellige maskiner, apparater, instrumenter og enheder, der bruges i industriel produktion og kemisk procesindustri til at fremstille, behandle, opbevare eller transportere materialer og produkter.

Leverandør af og viden om Procesudstyr:

Adding Engineering A/S

Aalborg - Vejle - Ballerup
Tlf.: 70 23 45 55
E-mail: adding@adding.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

B&R Industrial Automation A/S

Rolundvej 17-19
5260 Odense S
Tlf.: 63 15 30 80
E-mail: office.dk@br-automation.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

HYTOR Fluid Solutions A/S

Guldborgsundvej 1
DK - 6705 Esbjerg
Telf.: 79 13 00 00
E-mail: infofluid@hytor.com

www.hytor.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Insatech A/S

Næstvedvej 73C
4720 Præstø
Tlf.: +45 5537-2095
E-mail: mail@insatech.com

www.insatech.com - - Tilmeld Nyhedsbrev

Se hele vores produktprogram og profil her

LS Control A/S

ls control

Industrivej 12, Gelsted
4160 Herlufmagle
Telefon: (+45) 5550 5550
E-mail: lsc@lscontrol.dk

www.lscontrol.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordic Engineering ApS

Lykkegårdsvej 3
4000 Roskilde
Tlf.: +45 45948000
E-mail: info@nordic-engineering.dk

www.nordic-engineering.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RARS

Hybenvej 7
9500 Hobro
Tlf.: 81 98 75 75
E-mail: Kontakt@rars.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

WestCoast® Technique

Forum Kirkevej 26,
6715 Esbjerg N
Tlf.: 76 12 33 66
E-mail: wct@wct.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Procesudstyr:

Her er nogle generelle termer og eksempler på procesudstyr:

  1. Pumper: Pumper bruges til at flytte væsker eller gasser fra ét sted til et andet. Der er forskellige typer pumper, herunder centrifugalpumper, tandhjulspumper og membranpumper.
  2. Ventiler: Ventiler regulerer strømmen af væsker eller gasser ved at åbne, lukke eller begrænse passagen gennem rør og rørledninger.
  3. Tanke og beholdere: Disse er designet til at opbevare væsker, pulvere eller gas under forskellige tryk og temperaturforhold. De bruges ofte til opbevaring, blanding eller reaktion af kemikalier.
  4. Varmevekslere: Harmevekslere bruges til at overføre varme fra en væske eller gas til en anden uden direkte kontakt. De er afgørende for varme- og kølesystemer i mange processer.
  5. Rør og rørledninger: Disse komponenter bruges til at transportere materialer som væsker, gasser eller faste stoffer gennem en procesanlæg. De kan være lavet af forskellige materialer afhængigt af de kemiske og termiske egenskaber af de transporterede medier.
  6. Agitatorer og blandere: Agitatorer og blandere bruges til at blande eller omrøre væsker eller pulvere i tanke eller beholdere. De sikrer ensartet fordeling af materialer og kan være afgørende for kemiske reaktioner.
  7. Filtreringsudstyr: Filtreringsudstyr bruges til at adskille faste partikler fra væsker eller gasser ved at passere dem gennem filtre eller sigter.
  8. Separationsudstyr: Dette omfatter udstyr som centrifuger, dekanteringsmaskiner og destillationskolonner, der bruges til at adskille komponenter fra blandede materialer baseret på deres forskellige egenskaber som masse, tæthed eller kogepunkt.
  9. Måleinstrumenter og sensorer: Disse enheder måler og overvåger parametre som tryk, temperatur, flow, koncentration og niveauer for at kontrollere processen og sikre kvalitet og sikkerhed.
  10. Automatiserings- og kontrolsystemer: Disse systemer bruges til at automatisere processen, overvåge og styre udstyr, og de kan omfatte PLC'er (programmable logic controllers) og SCADA (supervisory control and data acquisition) systemer.

Procesudstyr varierer i størrelse og kompleksitet afhængigt af industrien og processen. De spiller en afgørende rolle i produktionen af en bred vifte af produkter, herunder fødevarer, kemikalier, farmaceutiske produkter, petrokemiske produkter, elektronik og meget mere.


De Dietrich Process Systems står klar til at hjælpe virksomheder med relokering og udvikling af deres API produktion i Europa




Den franske industrigruppe De Dietrich Process Systems, der er en af verdens førende virksomheder indenfor levering af udstyr, komplette systemer og procesløsninger til den farmaceutiske, kemiske og fin-kemiske industri, sætter sine otte europæiske lokaliteter i kampklar stand for at kunne efterkomme efterspørgslen efter relokering og det stigende behov for at producere aktive, farmaceutiske ingredienser i Europa.

Europa har i adskillige år lidt af mangel på medicin og vacciner, der er vigtige for borgernes velbefindende og sikkerhed. Situationen skyldes til dels, at produktionscentrene ligger på et andet kontinent. Den krise, der er forårsaget af Covid-19 pandemien - som vi nu ligger under for - har bragt dette i skarp fokus, og viser endnu mere klart hvor afhængig Europa er af Asien til fremstilling af API (Aktive Farmaceutiske Ingredienser) og MPAPI (Meget Potente Aktive Farmaceutiske Ingredienser). I den forbindelse understreger De Dietrich Process Systems, at de er parate og de bekræfter, at de har evnen og kapaciteten til at understøtte industrier, der ønsker at flytte eller udvikle deres produktion af aktive, farmaceutiske ingredienser.

Fra procesudstyr til design af produktionslinier

Flytning af en produktionsenhed medfører ofte ændringer i både den almindelige organisation og i arbejdsstederne. Om der er tale om installation af et nyt laboratorie, en pilot enhed, en storskala API fremstillingsvirksomhed – eller for at modernisere og tilpasse en eksisterende enhed, kan De Dietrich Process Systems levere skræddersyede løsninger. Dette omfatter produktionsudstyr til reaktion, destillation, ekstraktion, separering, filtrering, tørring, lagerfaciliteter

og transport af pulver. Lukkede systemer, d.v.s. hermetisk udstyr, designet til at undgå enhver kontakt mellem det indre af udstyret og det, der ligger udenfor – som for eksempel handskeæsker, bagging osv. - kan ligeledes leveres. Tilbudet omfatter Cleaning in Place (CIP) og Sterilisation in Place (SIP), ligegyldigt hvilket materiale, det er fremstillet af: Rustfrit stål, ædelmetaller som f.eks. nikkel-, titanium- og zirkonium legeringer, men også emalje og borsilikat glas 3.3.

De Dietrich Process Systems er mere end bare en leverandør af udstyr, de kan også stå for det komplette design af produktionsenheden, inklusive de ingeniørmæssige forstudier, tests, installering af udstyr og opstart af produktionslinierne.

Alle løsninger tager hensyn til strenge begrænsninger i fremstillingsprocessen, og respekterer God Praksis i Fremstillingen, som det kræves i den farmaceutiske industri.

Et forspring for de nye, fremtidige installationer på to afgørende områder: Respekt for miljøet og sikkerhed for mennesker

Respekt for miljøet er et kernepunkt, der skal integreres i relokeringsstrategien. PlantBased afdelingen i De Dietrich Process Systems, der har været aktiv i adskillige år, understøtter mange kunder, der ønsker at producere API ved hjælp af plantebaseret råmateriale. En ny serie af lukket udstyr, der er dedikeret til transport af pulver, bagging, filtrering og tørring, tager hensyn til beskyttelse af operatørerne og produktet. Ved at undgå enhver kontakt mellem udstyrets indre og detr ydre beskytter det operatøren mod giftige produkter og undgår på den anden side risikoen for at forurene produkterne af det ydre miljø. De komplette enheder overholder de strengeste foranstaltninger til sikkerheden. I mange årtier har De Dietrich Process Systems leveret udstyr af høj kvalitet samt løsninger til den farmaceutiske industri , der kan imødekomme de mest strikte standarder i den farmaceutiske industri.


SEW Eurodrive – Bæredygtig service og vedlighold til den danske industri




Genbrug af procesudstyr, Procesudstyr der holder længere, Energieffektivitet i procesudstyr

Når procesudstyr som f.eks. frekvensomformere, gear, motorer og pumper går i stykker, så er mange virksomheder ofte tilbøjelige til kassere udstyret og købe nyt. Men hvis man tænker i genbrugsbaner og bæredygtighed, så kan det faktisk i mange tilfælde være en god ide, at få procesudstyret repareret eller renoveret.

Her har firmaet Sew-Eurodrive indført et system, hvor fødevareproducenten samler det defekte udstyr sammen i en stor kasse, den såkaldte pick up-boks. Når den røde pick up-boks er ved at være fuld, så kommer Sew Eurodrive og henter boksen, tager den med hjem på deres værksted og går det defekte procesudstyr igennem. Teknikerne laver fejlsøgning på udstyret og giver en pris på en reparation/renovering.

Hvis reparationsprisen bliver for høj, så giver Sew-Eurodrive en pris på noget nyt og tilsvarende udstyr. Sew- Eurodrive opsamler også procesudstyr fra andre producenter end dem selv.

Hvis det ikke kan svare sig at reparere procesudstyret, så sørger Sew-Eurodrive for, at procesudstyret adskilles og sorteres op i de forskellige metaller. Metallerne afhentes herefter af en virksomhed, som er specialiseret i genindvinding. Det betyder, at metaldelene i det skrottede udstyr genbruges til fremstilling af nyt metal.

 Procesudstyr der holder længere

Bæredygtigt procesudstyr er procesudstyr, der holder længere og ikke skal udskiftes så tit. Køb-og-smid-væk-kulturen hænger bestemt ikke sammen med bæredygtighed og genbrug. Derfor er det vigtigt at købe procesudstyr, der har en lang holdbarhed – og her kan det være en god ide at kikke på procesudstyrets overflader.

Procesudstyret i fødevareindustrien skal være robust og holdbart over for de skrappe kemikalier, der bruges i de skrappe rengøringsprocesser. Almindeligt standardudstyr kan ofte ikke holde til det, nedslides hurtigt og må ofte udskiftes.

Ofte anvendes der derfor udstyr af rustfrit stål, men dette materiale er heller ikke optimalt og kan blive slidt og korroderet med tiden, så udstyret må udskiftes.

Der findes faktisk overflader, som er endnu mere holdbare end rustfrit stål, og i den forbindelse skal der her nævnes en ny overflade, XCO, som er særdeles holdbar, og med fordel kan anvendes i fødevareindustrien.

XCO står for ”Xtreme Corrosion Option”, og der er her tale om en tin-nikkelbaseret legering, der bliver varmebehandlet ind i procesudstyret, f.eks. en gearmotor.

- XCO-behandlingen giver en hårdhed på 700 Vickers, og det betyder, procesudstyrets overflade er ekstremt robust og modstandsdygtig over for alt. Overfladen bliver også slagfast og kan ikke skalle af, fortæller Kenneth Thorup fra Sew-Eurodrive. Han fortsætter:

- Det betyder, at udstyret har en længere levetid, så hyppige udskiftninger er ikke længere aktuelle. Det giver bonus både på bundlinjen og med hensyn til bæredygtighed. Det koster masser af energi og CO2 at producere nyt procesudstyr, som måske oven i købet har en kort levetid på grund af uhensigtsmæssige overflader.

 Energieffektivitet i procesudstyr

Motorer udvikles løbende, så de bliver mere og mere energieffektive, dvs. giver samme ydelse men med et lavere strømforbrug. I den forbindelse har de forskellige motorer forskellige energiklasser. Lige nu er der tre forskellige energiklasser, der benævnes som IE1, IE2 og IE3. De motorer, der er mest energieffektive, ligger i energiklasse IE3. Så når du køber en ny gearmotor, så vær opmærksom på, hvilken energiklasse som produkter ligger i. IE3 er den bedste – men en ny og endnu bedre energiklasse er på vej, nemlig IE4. Men det er ikke altid nok, at motoren er energieffektiv. Den samlede løsning skal være energieffektiv, så det er vigtigt, at gearet også har en høj virkningsgrad for at få reduceret det samlede energiforbrug.

SEW-Eurodrive kan give rådgivning omkring energibesparelser inden for frekvensomformere, motorer og gear. Det er her muligt at udføre beregninger på procesudstyret, så man direkte kan se, hvor energi der kan spares, og dermed hvor meget CO2-udledningen kan reduceres. Ligeledes er det også muligt at se, hvornår udgifterne til det mere energivenlige produktionsudstyr har tjent sig hjem igen. Ofte ser man faktisk at det mere energivenlige udstyr allerede har tjent sig hjem efter ca. to års drift.



Cookie-indstillinger