UV-lamper

UV-lamper, også kendt som ultraviolet lamper, er lyskilder, der udsender ultraviolet (UV) stråling. UV-lys er en form for elektromagnetisk stråling med kortere bølgelængde end synligt lys. UV-lamper anvendes i forskellige applikationer, herunder industrielle, kommercielle, medicinske og videnskabelige formål.

Leverandører af og viden om UV-lamper:

LEIF HARDING MADSEN


Haraldsborgvej 93
4000 Roskilde
Tlf.: 46 36 33 00
E-mail: leif.harding@mail.dk

www.lhmtools.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

NATDIS

Brunbjerg 70, Halk
6100 Haderslev
Tlf.: 22 68 06 80
E-mail: mail@natdis.dk

www.natdis.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

ProMinent Doserteknik AB

Box 8933
402 73 GÖTEBORG
Tlf.: +45 7872 9630 / Mobil +45 2521 4535
E-mail: info-dk@prominent.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Ultrafilter Skandinavien ApS

Glasvænget 6
5492 Vissenbjerg
Tlf.: 82303020
E-mail: 

web

Se hele vores produktprogram og profil her

ViscoTec Nordic (tidl. Scanmaster)

Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Tlf.: +45 45828090
E-mail: info@scanmaster.dk

www.viscotec-nordic.com

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om UV-lamper her:

Der er tre primære typer af UV-lys, der genereres af UV-lamper:

  1. UVA (ultraviolet type A): UVA-stråling har den længste bølgelængde inden for UV-området. Det bruges primært i kosmetik, fototerapi og industrielle applikationer som hærdning af belægninger og lim.
  2. UVB (ultraviolet type B): UVB-stråling har en kortere bølgelængde og har større energi end UVA-stråling. Det bruges i medicinsk behandling, fototerapi, solbrænding og hærdning af visse belægninger.
  3. UVC (ultraviolet type C): UVC-stråling har den korteste bølgelængde og højeste energi blandt de tre typer UV-lys. Det har stærke desinficerende egenskaber og anvendes i vandrensning, luftrensning, sterilisation af udstyr og overflader samt i medicinske og laboratorieapplikationer.

UV-lamper kan variere i form, størrelse og styrke afhængigt af det specifikke formål. Nogle af de almindelige anvendelser af UV-lamper inkluderer:

  1. Desinfektion og sterilisation: UVC-stråling fra UV-lamper bruges til at dræbe eller inaktivere bakterier, vira og andre mikroorganismer. De anvendes i vandrensning, luftrensning, medicinsk udstyr, laboratorier og fødevarebehandling for at opretholde hygiejne og forhindre spredning af infektioner.
  2. Fototerapi: UVA- og UVB-lys anvendes i fototerapi til behandling af hudsygdomme som psoriasis, eksem og vitiligo. UV-lys kan hjælpe med at lindre symptomer og fremme helingen af visse hudtilstande.
  3. Materialehærdning: UV-lys bruges til hærdning eller tørring af belægninger, lim, maling og trykte materialer. Når UV-lyset udsættes for bestemte materialer, udløses en kemisk reaktion, der hærder eller tørrer materialet hurtigt.
  4. Sikkerhed og detektion: UV-lamper anvendes til sikkerhedsmærkning, identifikation af forfalskninger, kontrol af penge og dokumenter samt i videnskabelige undersøgelser og analyser, hvor UV-reaktive materialer eller fluorescerende farvestoffer skal detekteres.

Det er vigtigt at bemærke, at eksponering for UV-lys kan have skadelige virkninger på hud og øjne. Sikkerhedsforanstaltninger, såsom korrekt afskærmning og brug af beskyttelsesbriller, bør overvejes, når man arbejder med UV-lamper.


Smag på fremtidens ost på hi messen




Prisbelønnede Lyras A/S tilbyder for første gang smagsprøver på ost, fremstillet med hjælp fra deres energisparende UV-teknologi, som eliminerer bakterier og sporer i fx mælk. Det sker på hi Tech & Industry Scandinavia messen.

”Den her ost smager virkelig godt. Man kan tydeligt smage, at den ny teknologi gør det nemmere at styre smagsudviklingen, fordi de uønskede mikroorganismer er elimineret i starten af processen. Den skånsomme behandling giver osten dens originale afbalancerede og klare smag med tydelige nuancer.”

Det siger CEO Rasmus Mortensen om de foreløbige smagsprøver fra osten, der er fremstillet med energisparende UV-teknologi fra Lyras A/S. På messen hi Tech & Industry Scandinavia har deltagerne for første gang mulighed for at smage på et produkt, fremstillet med hjælp fra såkaldt raslysering.

”Vi har fået lov til at tage ti kilo af den nye forsøgsost med på messen. Så kan vores gæster smage fremtidens kvalitetsniveau, som løfter osteproduktion til et helt nyt niveau,” fortæller Rasmus Mortensen.

Osten kan smages påstand D-3138 hos Lyras, som messen har nomineret til prisen hi Sustainable Development Award 21 for en særlig bæredygtig indsats.

Raslysering forhindrer uønsket mikrobielt indhold i fødevarer

Raslysering eliminerer effektivt bakterier og sporer i flydende fødevarer ved hjælp af lys og et specielt flowmønster. Det er den eneste teknologi, der kan opnå den ønskede mikrobielle reduktion i langt de fleste flydende produkter - uanset hvor uigennemsigtigt, tyktflydende eller varmt produktet er. Metoden sparer store mængder energi og vand, som før blev brugt i traditionel pasteurisering til at skabe damp, der opvarmer og isvand, der nedkøler fx mælk for at forhindre uønsket mikrobielt indhold.

Lyras’ teknologi revolutionerer fødevarebranchen ved kun at bruge en tiendedel energi og en tredjedel vand. Samtidig nedsættes forbruget af kemikalier til rengøring af rør og tanke. Metoden giver også mindre madspild, både i produktionen, som bliver bedre kontrolleret og gennem længere holdbarhed af fx mælk i forbrugernes køleskabe.

  • Smag på ost, skånsomt fremstillet med raslysering i hal D på stand D-3138 – så længe lager haves.
  • Hør Lyras fortælle om den banebrydende teknologi på to seminarer 6. oktober kl. 13.15-14.00 og 14.30 til 15.15 i Sydsalen, MCH hovedbygning 1. sal.

Verdens grønneste pasteurisering nomineret til pris




Lyras A/S, som har udviklet en bæredygtig teknologi til at pasteurisere fx mælk med UV-lys, er netop blevet nomineret til hi Sustainable Development Award 21. Det vækker glæde hos Lyras, hvor målet ikke blot er sorte tal på bundlinjen.

"Vores ambition er at gøre en reel forskel og skabe en signifikant CO2-besparelse. Vi er først en succes, når man kan læse I fødevarebranchens CSR-regnskaber, at deres energi-, vand- og kemikalie-forbrug er nedsat dramatisk på grund af vores teknologi. Og jo mere, vi vokser, jo større grøn omstilling kan vi være med til at skabe. Det er vores sande motivation. Nomineringen til hi Sustainable Development Award 21 giver os støtte på denne rejse, og det er vi meget taknemmelige for," siger Rasmus Mortensen, CEO i Lyras.

Lyras' teknologi kan spare 4o millioner tønder råolie og drikkevand nok til 45 millioner mennesker om året, hvis alene alle mejerier i verden gik over til den. Den er allerede solgt til fødevareproducenter i USA, Sverige, Danmark, Spanien og Australien.," siger CEO Rasmus Mortensen, Lyras.

Hædrer messes bæredygtige udstillere

hi Sustainable Development Award tager udgangspunkt i FN's 17 verdensmål for at hædre og fremhæve udvalgte af messen hi Tech & Industry Scandinavias udstillere, der gør en særlig indsats for at integrere bæredygtig udvikling i deres virksomhed. Vinderen præmieres med DKK 50.000 kr. Prisen er sponsoreret af Dansk Industri og Fremstillingsindustrien. I juryen sidder repræsentanter for bl.a. DI, Dansk Erhverv, Teknologisk Institut, Ingeniørforeningen IDA, World Climate Foundation og CSR.dk.

hi Sustainable Development Award uddeles på messen hi Tech & Industry Scandinavia d. 6. oktober.


Ultrafilter – UV-lamper til bakteriebekæmpelse




UV-lamper er morgendagens desinfektionsmiddel, og Ultrafilter går med på bølgen

UV-lamper er nok det mest effektive og miljøvenlige middel til at bekæmpe uønskede og sygdomsfremkaldende bakterier i fødevareindustrien. Man kan komme langt med grundig hygiejne og desinfektion, men med UV-lamper sparer man både tid og ressourcer. Mange virksomheder bruger kemikalier til desinficering af overflader, udstyr og luft, men problemet med kemikalieresistens gør, at det ikke er en holdbar løsning på længere sigt. UV-lamper til bakteriebekæmpelse er derimod en fremtidssikret løsning. Ultrafilter forhandler derfor nu UV-lamper fra ULTRAAQUA. ULTRAAQUA tilbyder nemlig verdens mest effektive UV-lamper, som er udviklet med særlig fokus på at spare på energien. De fleste UV-lamper bruger meget strøm, og derfor har ULTRAAQUA brugt lang tid på at udvikle UV-lamper, der er energibesparende og har lang levetid. Det kan nemlig have alvorlige konsekvenser, hvis UV-lampen holder op med at virke, mens den er i gang med bakteriebekæmpelse.

Ultrafilter har valgt at forhandle ULTRAAQUAs UV-systemer, bl.a. fordi de er af høj kvalitet, men en robust konstruktion kan ikke gøre det alene. Den ideelle UV-lampe bør have ganske bestemte egenskaber for at skabe optimale resultater. Den skal udover at være energibesparende også være effektiv i skiftende temperaturer. ULTRAAQUAs lamper virker optimalt fra 5-40 C°, hvilket gør dem meget fleksible. Derudover har de en garanteret levetid på 16000 timer. Endvidere er disse særdeles holdbare UV-systemer designet på baggrund af feedback fra adskillige kunder og brugere gennem årerne og er derfor meget nemme at betjene – her kan fx nævnes touchscreens med intuitive menuer. Et enkelt blik på menuen er nok til at vurdere lampernes status. PLC-kontrolsystemet overvåger hele UV-netværket og tilpasser løbende de elektriske parametre til hver enkelt lampe for at sikre, at den virker optimalt. Systemet kan sluttes til et SCADA-kontrolsystem, hvis man ønsker det.


Nyheder og Indlæg om UV-lamper


Seneste om UV-lamper



Cookie-indstillinger