Jordvarmeanlæg

Jordvarmeanlæg er de senere år blevet en rigtig populær varmekilde, både fordi den er økonomisk, men også miljøvenlig. Et jordvarmeanlæg er en relativ stor investering, men er samtidig relativ hurtigt tjent ind igen. Et jordvarmeanlæg er et system, der udnytter den naturlige varmeenergi, der er gemt i jorden, til at opvarme og køle bygninger.

Leverandører af og viden om Jordvarmeanlæg:

BG Termic Plus ApS

Østbirkvej 2
5240 Odense NØ
Tlf. +45 65 99 49 95
E-mail: info@termicplus.dk

www.termicplus.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Max Weishaupt A/S

Erhvervsvej 10
2600 Glostrup
Tel 43 27 63 00
E-Mail: info@weishaupt.dk

www.weishaupt.dk

Max Weishaupt A/S har mere end 40 års erfaring med varmeløsninger i Danmark. Firmaet har afdelinger i hele landet og rådgiver erfarent og kompetent om bl.a. varmepumper og jordvarme.

Se hele vores produktprogram og profil her

Pro Plast Energeo

Markskellet 23
8920 Randers NV
Tlf.: 72 52 40 80
E-mail: salg@pro-plast.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

TC-Teknik

Thomas Carlsen
Toftevang 10
4550 Asnæs
Tlf.: 59 18 16 66/ 24 46 46 05
E-mail: tc.naturvarme@gmail.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Jordvarmeanlæg:

Det består typisk af følgende komponenter:

  1. Jordvarmepumpe: En jordvarmepumpe er hjertet i et jordvarmeanlæg. Den bruger elektricitet til at drive varmepumpen, der henter varmeenergi fra jorden og overfører den til bygningen til opvarmning. Om sommeren fungerer den også til at fjerne overskydende varme fra bygningen og aflede den til jorden for køling.
  2. Jordvarmeslanger eller jordslanger: Disse er rør eller slanger, der er begravet i jorden omkring bygningen. De indeholder en væske (typisk en blanding af vand og frostbeskyttelsesmiddel), der cirkulerer mellem jorden og varmepumpen. Jordvarmeslangerne udnytter den konstante temperatur i jorden til at trække varmeenergi op i varmepumpen om vinteren og aflede overskydende varme tilbage til jorden om sommeren.
  3. Varmefordelingssystem: Dette system distribuerer den genererede varme eller køling fra varmepumpen til bygningen. Det kan omfatte radiatorer, gulvvarme, luftkanaler eller en kombination af disse afhængigt af bygningens behov og design.
  4. Styringssystem: Et styringssystem overvåger og styrer driften af ​​jordvarmeanlægget. Det sikrer optimal ydeevne og effektivitet ved at kontrollere temperaturer, cirkulationshastigheder og andre relevante parametre.

Fordelene ved jordvarmeanlæg er i tråd med fordelene ved jordvarme generelt. De omfatter energibesparelser, miljøvenlighed, pålidelig opvarmning og køling, lang levetid, minimal vedligeholdelse og fleksibilitet. Jordvarmeanlæg kan bidrage til reduktion af CO2-udledninger og bidrage til en mere bæredygtig energiforsyning.

Installationen af et jordvarmeanlæg kræver professionel ekspertise, herunder vurdering af jordens egenskaber, dimensionering af systemet og korrekt placering og installation af jordvarmeslangerne. En korrekt dimensioneret og veludført installation kan resultere i et effektivt og pålideligt jordvarmeanlæg, der kan opfylde bygningens varme- og kølebehov på en energieffektiv måde.

Som en tommelfinger regel, siger man at et jordvarmeanlæg er tjent ind på ca.10 år - Og at besparelsen hurtig kommer op på 50% i forhold til tidligere varmeregnskab.

Et jordvarmeanlæg anvender el til at omdanne jordvarmen til energi, og man siger at der for hver kilowatt el, der bruges i strøm, kommer ca. 3-3 ½ kilowatt varme.  Jordvarmeanlægget vil i gennemsnit reducere en boligs udslip af CO" med mellem 50-75 %.


Max Weishaupt – Fremtidens energi findes i jorden




Max Weishaupt – Fremtidens energi findes i jorden

Ideel opvarmning til den miljøbevidste liebhaver

Et vertikalt jordvarmeanlæg er for dig, der sætter pris på lyden af fuglekvidder til morgenkaffen.

Det er for dig, der ikke ønsker forstyrrende elementer i haven, men derimod et fremtidssikret og lydsvagt varmesystem hvor det meste er gemt væk under jorden.

Vertikal jordvarme er en god investering i din bolig. Du får miljøvenlig og pålidelig opvarmning mange år frem.

Hos Weishaupt besidder vi en enorm ekspertise inden for jordvarme og med udførsel af mere end 3,5 mio. boremeter, har vi den fornødne erfaring, der sikrer dig et veletableret anlæg med lang levetid.

Vi tilbyder en nøglefærdig løsning, hvor vi står for al myndighedsbehandling, dimensionering, etablering og efterfølgende service.

Vi sørger for:

  • Ansøgning til myndighederne
  • Etablering af boring/sonde
  • Nødvendigt gravearbejde
  • VVS installation
  • EL installation
  • Opstart og indregulering
  • Færdigmelding til myndigheder
  • Efterfølgende service og vedligeholdelse

Ønsker du yderligere information kontakt en af vores konsulenter:

Carsten Hammerhøj
Tlf.: 27 79 57 50

Kristian Timmermann
Tlf.: 40 50 63 12


Energeo jordvarmesystemer til enhver opgave




Energeo jordvarmesystem er et afbalanceret system opvarmet af solens stråler , som optages via solens  stråler , i det øverste lag jord  og danner en naturlig  varmekilde af jordens overflade. Jordvarmen er en vedvarende energikilde og der stilles derfor meget strenge krav til teknologien bag udvinding af jordvarme. Energeo lever naturligvis op til dem alle.

At bruge jordvarme er godt for miljøet og udvindingen foregår i henhold til til gældende miljøkrav.

De mange fordele ved et jordvarmesystem er værdsat i det meste af Europa og Energeos Jordvarmesystem er meget udbredt  især for dets effektivitet, pålidelighed og enkle installation.

Energeo Jordvarmesystem sikrer, selv under skiftende vejrforhold, en pålidelig og langvarig drift.

Det hydrauliske system er tilpasset, i forhold til tryk, termiske og kemiske faktorer, til at kunne bruge varmetransporterende væsker ( Brine) i form af glykol og saltvand. 

Fordelingsmanifoldet gør forskellen

Det er i sær vores fordelingsmanifold, som har betydning for systemets gode egenskaber. Det sidder i forbindelse med varmeopsamlingsrørene og har disse egenskaber:

  • Fordeler effektivt de varmetransporternede væsker til såvel  horisontale som vertikale varmekredse / vekslere.
  • Transporterer jordvarme gennem forsygningsledningen til varmepumpen.
  • Fungerer som central kontrol og forsyning til alle systemets kredsløb og luftventiler.
  • Manifoldet har en høj mekanisk styrke og sikkerhed, med hjælp fra fordelingsbrønd eller kabinetter.
  • Der er nem adgang til manifoldet, ved service.

læs mere her


Vølund Varmeteknik – Markedsleder åbner akademi for fagfolk, der ser viden som vejen frem




Ud fra devisen at kundeforståelse og faglig viden er med til at øge både salg og indtjening, slår Vølund Varmeteknik om kort tid dørene op for Vølund Akademiet

På det nye Vølund Akademiet deler erfarne specialister og "tunge" fagfolk fra Vølund Varmeteknik ud af den nyeste viden om fremtidens varmetekniske løsninger.

Med fokus på virksomhedens sortiment af luft til vand-varmepumper, jordvarmepumper og biokedler er det målet at give VVS-installatører og -svende konkrete og brugbare værktøjer til at styrke kundekontakten i hverdagen.

- Branchen er i en rivende udvikling, hvor fremtidens varmeløsninger kræver stadig mere specialviden og teknisk faglighed - og den tilbyder vi på Vølund Akademiet, fortæller direktør Søren Krogh fra Vølund Varmeteknik, og han fortsætter:

- Vi har i første omgang taget udgangspunkt i det behov, som vi møder i det daglige arbejde med vores kunder og samarbejdspartnere. Vi lægger derfor ud med et udvalg af kurser inden for de mest relevante produktområder. Blandt andet har vi et teknisk basiskursus, der giver kendskab til styringsprincipper, opbygning og opstart af varmepumper. Det kan varmt anbefales til alle, som ønsker et generelt produktkendskab og kendskab til forskellige systemløsninger samt praktisk opstart og håndtering af forskellige fejltyper.

Søren Krogh pointerer, at Vølund Akademiet løbende vil udvikle sit kursusprogram, da Vølund Varmeteknik også på kursusområdet vil fremstå som en stærk samarbejdspartner, når det drejer sig om salg af varmetekniske løsninger til landets VVS-fagfolk.

Specialistviden - for specialister
Vølund Varmeteknik har i en årrække gennemført specialistuddannelser, blandt andet hos det svenske moderselskab NIBE. Det er på baggrund af disse kurser og uddannelsesforløb, at Vølund Akademiet er etableret.

Akademiet er bygget op som en række praktiske kurser, hvor deltagerne får indgående kendskab til Vølund Varmetekniks produkter og en solid viden, der kan danne baggrund for den rigtige rådgivning af kunder. Kurserne giver samtidig masser af stærke værktøjer, der kan anvendes direkte i hverdagen.

- Kurserne på Vølund Akademiet har fokus på praktiske øvelser og hverdagssituationer snarere end hård teori. Man får altså rig lejlighed til selv at få erfaring med vores produkter inden for varmepumper og biokedler, og underviserne er altid fagfolk, der kender de udfordringer, som man står med til dagligt, fortæller direktør Søren Krogh og fortsætter:

- Vi er heller ikke blege for at dele ud af de dyrtkøbte erfaringer, som vi selv eller installatører har gjort. Det er som regel dem, man lærer mest af - og dem vil vi naturligvis gerne skåne vores kunder for at gentage.

Præsenteres på VVS'19
De fleste af forløbene er bygget op som endagskurser, hvor undervisningen foregår på Vølund Akademiet i Herning. Her har Vølund Varmeteknik indrettet moderne undervisningsfaciliteter, ligesom deltagerne får hands-on på virksomhedernes produkter - og der dykkes for alvor ned i detaljerne, forsikrer direktør Søren Krogh.

Et enkelt uddannelsesforløb strækker sig over to dage, afholdt med cirka en måned imellem. Det er en teknisk salgsuddannelse, hvor deltagerne blandt andet lærer at forklare komplekse løsninger på en enkel måde og derigennem styrke kunderelationen.

- Vi har allieret os med et af Danmarks stærkeste salgstræningsfirmaer BoostGroup, som vil arbejde med intensiv træning i salg af varmetekniske løsninger og give uddybende tilbagemeldinger til hver enkelt deltager. Det giver deltagerne en række helt konkrete og brugbare værktøjer for at øge salget, øge indtjeningen, skabe større kundetilfredshed og forkorte salgstiden, siger Søren Krogh.



Cookie-indstillinger