Styringsteknik

Styringsdelen er den del af maskineriet, som sørger for, at handlingsdelen gør de rigtige ting til den rigtig tid. I visse tilfælde - specielt ved større anlæg - opdeler man styringsdelen i to grupper:  En effektdel og en styringsdel.

Leverandører af og viden om styringsteknik:

Eaton

Generatorvej 8C
2860 Søborg
Tlf.: 36867910
E-mail: info-denmark@eaton.com

www.eaton.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Frontmatec A/S

Østerbro 5
7800 Skive
Tlf: 97 52 50 22
E-mail: info@frontmatec.com

https://controls.frontmatec.com

Se hele vores produktprogram og profil her

HYTOR Fluid Solutions A/S

Guldborgsundvej 1
DK - 6705 Esbjerg
Telf.: 79 13 00 00
E-mail: infofluid@hytor.com

www.hytor.com

Se hele vores produktprogram og profil her

KSN Industri A/S

Bjerring Hede 12
8850 Bjerringbro
Tlf.: 86 68 03 00
E-mail: ksn@ksn.dk

www.ksn.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

LS Control A/S

ls control

Industrivej 12, Gelsted
4160 Herlufmagle
Telefon: (+45) 5550 5550
E-mail: lsc@lscontrol.dk

www.lscontrol.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Movetec Solutions ApS

Stenhuggervej 2
5471 Søndersø
Tlf.: 64 89 28 05
E-mail: info@movetec.dk

www.movetec.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Newtronic ApS

Ove Jensens Alle 35F
DK-8700 Horsens
Tlf.: +45 7669 7090
E-mail: info@newtronic.dk

www.newtronic.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

S-CONNECT ApS

Voldbjergvej 12A, ST
8240 Risskov
Tlf: 86 99 79 96
Mail: info@s-connect.dk

www.s-connect.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

SAN Electro Heat a/s

Gillelejevej 30B
3230 Græsted
Tlf.: 48 39 88 88
E-mail: info@san-as.com

www.san-as.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Telefon: +45 44775555
E-mail: ind-presales.dk@siemens.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

TL Technology ApS

Volkmøllevej 17, Assentoft
8960 Randers SØ
Tlf.: 28 11 47 79
E-mail: tl@tltech.dk

www.tltech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

WINTEC - Big Steel Solutions

Risbjergvej 28
7330 Brande
Tlf.: 97181977
E-mail: wintec@wintec.dk

www.wintec.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

pro-måling

Bag Vænget 2
3400 Hillerød
Tlf.: +45 21 670 036
Email

www.pro-maaling.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om styringsteknik:

Styringsteknik - Som andetsteds nævnt er et automatisk anlæg et anlæg, en maskine, en proces eller lignende, som kan køre automatisk - af sig selv. Ordet automatik skal altid tages med lidt forbehold, for det afhænger af automatiseringsgraden, hvor meget anlægget er i stand til at køre selv. I nogle tilfælde er man interesseret i, at der undervejs er muligheder for en operatørs indgriben, og i andre tilfælde er man interesseret i, at anlægget kører fuldautomatisk.

Handlingsdelen er den del af maskineriet, som gør noget ved de emner, der skal fremstilles. Eksempelvis kan det være elektromotorer, magnetventiler, pneumatiske cylindre, hydrauliske cylindre, hydrauliske motorer m.m.
Styringsdelen er den del af maskineriet, som sørger for, at handlingsdelen gør de rigtige ting til den rigtig tid.
I visse tilfælde - specielt ved større anlæg - opdeler man styringsdelen i to grupper:
- En effektdel.
- En styringsdel.

Effektdelen indeholder de komponenter, som styrer store handlingsdele (over 10 kW) som motorer, ventiler, varmelegemer og lignende. Når denne opdeling finder sted, er det oftest af to årsager, nemlig at effektdelen kan give en del varme fra sig, og at der er muligheder for generering af elektriske og magnetiske støjimpulser. Det er to ulemper, som styringsdelen absolut ikke bryder sig om, og netop disse to ulemper er ofte årsag til fejlfunktion.


Modernisering af dansk teglværk sikres af 2D-maskinstyring




Det 150 år gamle, familieejede teglværk, Strøjer Tegl, har som led i store investeringer i produktionsanlægget og modernisering af arbejdsgangene investeret i 2D-maskinstyring, som man ellers forbinder med byggeteknologi. "Når vi bruger maskinstyring, får vi meget brugbar data," fortæller direktør.

Hver dag kører cirka 25 lastbiler med 30-35 ton ler fra en lokal lergrav til et af Danmarks sidste teglværker, det 150 år gamle, familieejede Strøjer Tegl ved Assens på Fyn. De seneste år har man moderniseret produktionsanlægget, hvilket har ført til en investering i en Caterpillar-dozer udstyret med en 2D-maskinstyringsløsning fra Leica Geosystems. Det er Niels Opstrup, som har en baggrund som ingeniør, der har påtaget sig opgaven med at dokumentere arbejdsgangene og produktionen.

"Vi modtager ler i en meget blandet beskaffenhed. Det kan groft sagt deles op i fedt og magert ler. Det skal blandes i det helt rette forhold for at opnå den rigtige kvalitet til vores mursten. Vi ligger leret ud horisontalt i lag af 10 cm. Når vi skal anvende det, graver vi ned vertikalt for at opnå den rette blanding. På den måde bliver det forblandet, inden vi blander det færdigt i vores produktion," forklarer Niels Opstrup, der ikke er bleg for selv at hoppe i dozeren, der fordeler leret ud i til opbevaring, inden det skal anvendes i produktionen.

Og den opgave er 2D-maskinstyringsløsningen faktisk oplagt til, forklarer Henrik Wiese, der er administrerende direktør hos Leica Geosystems Danmark. Han er begejstret over at se teknologien i brug i et produktionsanlæg:
"2D-systemet er faktisk ret simpelt at bruge. Det viser kun to dimensioner; højde og fald, og det er jo nøjagtigt, hvad der er brug for til denne lidt atypiske og spændende opgave."

Hurtigere arbejdsgange og mindre spild
Niels Opstrup forklarer, at de nye arbejdsgange med 2D-maskinstyringen har været nemme at gå til:
"Først sætter jeg laseren op, der skal bruges til at styre systemet med. Så indtaster jeg højden og faldet. Systemet husker højden fra sidst, og så lægger jeg bare 10 cm til. Inde i kabinen er det meget let. Du fanger laseren, sætter dozeren i automode, og så kører du bare."

Investeringen i den nye teknologi har desuden reduceret spildet i produktionen, fortæller Kasper Damsø, der har været direktør på teglværket siden 2017:
"Når vi bruger maskinstyring, får vi meget brugbar data om, hvor vi har de forskellige lag af ler. Vi har altid leveret mursten af høj kvalitet, men takket være maskinstyring har vi nu mindre spild i vores kvalitetskontrol."

2D-teknologien kan også bruges indendørs, fordi den ikke er afhængig af frit udsyn til satellitterne. Derfor kan 2D-systemet, der anvendes i kombination med en Leica Rugby-laser og lasermodtagere på maskinen, bruges både ude og inde.

"Strøjer Tegl er en utrolig spændende case for Leica Geosystems, fordi de formår at bruge vores teknologi på nye og innovative måder," udtaler Henrik Wiese.

Det traditionsrige værk producerer teglsten til alt fra luksuslejligheder på Frederiks Brygge i København til parcelhuse og sågar det lokale rådhus i Assens. Strøjer Tegl producerer ca. 60 mio. mursten hvert år i en række forskellige farver, hvoraf de mest kendte er de klassiske røde og gule mursten.



Cookie-indstillinger