Apparatdesign

Apparatdesign (boxbuild) omhandler selve designet af et apparat (box - kabinet) ofte i 3D og som indeholder al elektronikken i selve boxen. Der designes og konstrueres ofte ud fra krav til EMC, tæthedsgrader, vibration/shock, køling osv. Dokumentation og konstruktion udføres som regel i tegneprogrammet 3D Inventor eller Solid Works.

Leverandører af og viden om Apparatdesign:

Adding Engineering A/S

Aalborg - Vejle - Ballerup
Tlf.: 70 23 45 55
E-mail: adding@adding.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

JJ Mechatronic A/S
jj mecha

Industriparken 17
4450 Jyderup
Tlf.: +45 59258100
E-mail: info@jjas.dk

www.jjas.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

MOLITH Engineering ApS

Vester Gydejevej 5
9750 Østervrå
Tlf.: 21 76 70 75
E-mail: mlt@molith.dk

www.molith.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Nohau Denmark

Hørkær 26, Plan 4
2730 Herlev
Tlf.: 44 52 16 50
E-mail: info@nohau.dk

www.nohau.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Recab Danmark

Hassellunden 14
2765 Smørum
Tlf.: +45 70 300 310
E-mail: sales@recab.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Apparatdesign:

Inden for elektronik forstås apparatdesign som processen med at designe og udvikle elektroniske apparater eller enheder, der udfører specifikke funktioner eller opgaver. Apparatdesign involverer at omsætte en konceptuel idé eller kravspecifikation til en konkret elektronisk enhed ved hjælp af ingeniørmæssige principper og teknologier.

Apparatdesignprocessen omfatter flere trin og aspekter, herunder:

  1. Kravspecifikation: Identifikation af de funktionelle krav og specifikationer, som apparatet skal opfylde. Dette omfatter f.eks. den ønskede funktionalitet, ydeevne, strømforbrug, størrelse, omkostninger og eventuelle specifikke interfaces med andre systemer.
  2. Konceptudvikling: Generering af forskellige designkoncepter og ideer for at opfylde de identificerede krav. Dette indebærer ofte en vurdering af forskellige tekniske muligheder og løsninger.
  3. Kredsløbsdesign: Udvikling af det elektriske kredsløb og udvælgelse af komponenter, der er nødvendige for at opfylde de funktionelle krav. Dette inkluderer valg af halvledere, passive komponenter og eventuelle sensorer eller aktuatorer.
  4. PCB-design (Printed Circuit Board): Design af det trykte kredsløbskort, der rummer de elektroniske komponenter og forbindelserne mellem dem.
  5. Firmware eller softwareudvikling: Hvis apparatet har en indlejret software eller firmware, udvikles denne kode til at styre og kontrollere apparatets funktioner.
  6. Mekanisk design: Hvis apparatet har en mekanisk komponent, såsom kabinet, indpakning eller fysiske interfaces, skal disse også designes.
  7. Prototyptestning: Bygning af en tidlig version af apparatet (prototypen) for at evaluere og validere dets funktioner og ydeevne.
  8. Produktion og masseproduktion: Når prototypen er testet og godkendt, går designet i masseproduktion for at fremstille flere eksemplarer af apparatet til distribution og salg.

Apparatdesign kræver en bred vifte af færdigheder og ekspertise inden for elektronik, elektroteknik, mekanik, software og materialer. Det er vigtigt at tage højde for alle relevante faktorer og krav i designprocessen for at sikre, at det endelige apparat fungerer pålideligt, opfylder brugernes behov og overholder eventuelle sikkerhedsstandarder eller reguleringskrav.

Apparatdesign kræver mange forskellige færdigheder og ydelser, især hvis der ønskes en totalløsning. Apparatdesign skal oftest foregå i et miljø, hvor der er rent og EMS sikret, således der ikke sker noget med den fintfølende elektronik.



Cookie-indstillinger