19″ kabinetter

19″ kabinetter

Et 19-tommers kabinet (eller rack) er en standardiseret form for kabinet, der bruges til at montere elektronisk udstyr og komponenter. 19″ kabinetter – Kabinetfremstillingen laves ofte i næsten al slags plademateriale med bearbejdningsmuligheder som præg, gæller, undersænkning, gevindoptræk, stag, møtrikker og afstandsbøsninger

Leverandører af 19″ kabinetter:

Cabinet System

Europavej 8
8990 Fårup
Tlf.: 7027 3626

www.cabinetsystem.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

DANBIT A/S - Dansk Binær Teknik

Værkstedsvej 39
4600 Køge
Tlf.: +45 56 66 20 20
E-mail: salg@danbit.dk

www.danbit.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

EFB-Elektronik Nordic A/S

Naverland 22
2600 Glostrup
Tlf.: +4544662911
E-mail: info(at)efb-nordic.dk

www.efb-elektronik.de/da

Se hele vores produktprogram og profil her

Freenet Danmark ApS

Arnold Nielsens Boulevard 65
2650 Hvidovre
Tlf.: 47 16 22 24
E-mail: freenet@freenet-danmark.dk

www.freenet-danmark.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

JJ Mechatronic A/S
jj mecha

Industriparken 17
4450 Jyderup
Tlf.: +45 59258100
E-mail: info@jjas.dk

www.jjas.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Legrand Danmark A/S

Stamholmen 155, 3. Sal
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 34 05 90
Mail: Mail: info.danmark@legrand.com

www.legrand.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

TME - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

ul. Ustronna 41
93-350 Łódź, POLAND

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Den 19-tommers henvisning i navnet refererer til bredden på kabinettet, som er 19 tommer eller omkring 48,3 centimeter. Højden på et kabinet måles normalt i enheder, hvor hver enhed (1U) svarer til 1,75 tommer eller ca. 4,45 centimeter.

19-tommers kabinetter er almindeligt anvendt inden for datacentre, telekommunikation, netværk, lyd- og videoproduktion samt industriel automatisering. De giver en standardiseret måde at organisere, beskytte og vedligeholde elektronisk udstyr på.

Nogle karakteristiske træk ved kabinetter inkluderer:

  1. Rack-monterbarhed: Elektronisk udstyr, der er designet til at blive monteret i 19-tommers kabinetter, har typisk monteringsbeslag på siderne, der passer ind i hullerne på forsiden og bagsiden af kabinettet.
  2. Højdenheder (U): Kabinettets højde måles i enheder (U), hvor hver enhed svarer til 1,75 tommer. Et typisk kabinet kan have en højde på 1U, 2U, 3U, 4U og så videre, afhængigt af det pladsbehov, der kræves for monteret udstyr.
  3. Ventilation: kabinetter er normalt udstyret med ventilationssystemer, der hjælper med at holde det monterede udstyr køligt og forhindre overophedning.
  4. Kabelføring: De fleste kabinetter er designet med indbyggede funktioner til at styre kabelføringen, hvilket hjælper med at organisere kabler og undgå rodede forbindelser.
  5. Forskellige dybder: kabinetter kommer i forskellige dybder, der kan rumme forskellige størrelser og typer elektronisk udstyr.

19-tommers kabinetter er en vigtig del af mange tekniske miljøer, da de giver en standardiseret måde at installere og vedligeholde udstyr, hvilket gør det lettere at administrere større mængder af elektronik på en effektiv og organiseret måde.


Hans Følsgaard – Nordtyskland er vild med danske POPhuse




Hans Følsgaard A/S har vundet en stor kontrakt på leverance af mini-POP huse til den nordtyske teleinfrastruktur. De dansk designede huse er kendetegnet ved en høj grad af modularitet og fuld tilpasning til kundeønsker. Afhængigt af funktion og placering kan husene leveres i aluminium – og med eller uden fundament

Kigger man ud over det nordtyske landskab, så adskiller det sig i sagens natur ikke så meget fra det danske. Rimeligt fladt, rimeligt vådt og forholdsmæssigt langt mellem dit og dat. Afstandene er måske noget længere i Tyskland, da det jo er en geografisk noget større nation end Danmark. Men befolkningstætheden i grænselandet ligner nogenlunde hinanden på dansk og tysk side. Det udgør lidt af en udfordring, når regionerne skal dækkes med bredbånd og signalfremføring via fiberoptiske forbindelser.

Tyskland har været lidt længere om at komme i gang med udbredelsen af en højhastigheds kommunikationsinfrastruktur end Danmark, og selv om det naturligvis har forsinket udbredelsen af high-speed internet og HDTV-løsninger i Tyskland, så har det omvendt givet de tyske netværksoperatører en mulighed for at lure nabolandene kunsten af – uden at begå nogle af de samme fejl, som pionérerne i branchen uundgåeligt vil komme til. Det er i øvrigt ikke nogen hemmelighed, at de tyske selskaber har været ganske imponerede af dansk teknologi og den meget hurtige udbredelsen af fiberinfrastrukturen, vi har opnået i Danmark – med en meget høj QoS – quality of service – oven i købet.

- For Hans Følsgaard A/S har åbningen til det tyske marked været en fin mulighed for at levere en række produkter, der gennem årene er blevet optimeret via kunder blandt de danske operatører. Den viden, Følsgaard har akkumuleret – parret med etableringen af et selskab i Tyskland – har gjort det muligt at give meget konkurrencedygtige tilbud på opgaver til den tyske tele- og fiberoptiske infrastruktur. Det er samtidigt løsninger, der under installation og i daglig praktisk brug giver såvel en høj grad af pålidelighed og en optimal TCO (Total Cost of Ownership), fortæller Lars Rydskov fra Hans Følsgaard A/S’ Telecom-division.

Stor kontrakt om leverance af mini-POP huse

Lars Rydskov har fået selskab af Mirko Wojtasik, der er salgsansvarlig for telecom-produkterne til det tyske marked – og som i øvrigt er lige velbevandret på dansk og tysk. Han fortæller, at Følsgaard i Tyskland for nyligt har vundet en stor kontrakt om leverance af de såkaldte mini-POP huse (Point Of Present), hvoraf de første 12 allerede er leveret – og flere er på vej til opbygningen til de nordtyske teleoperatører.

- I landområderne kan der være ganske langt mellem slutbrugerne i den yderste ende af kommunikationslinjerne. Fra centralerne kan være over 50 – måske endda 80 – kilometer ud til forbrugerne. Det kræver en vifteformet fiberinfrastruktur, hvor centralen har kontakt til et antal POP-huse/MFG’er (Multifunktionsgehäuse). I større landområder kommunikerer knudepunkterne i POP-husene videre ud til/fra mere lokale mini-POP huse og endeligt til gadeskabe i form af de ca. meterhøje KVz-skabe (Kabelverzweiger), hvorfra fibrene splidses til den ”sidste kilometer” ud til de enkelte forbrugere, forklarer Mirko Wojtasik.

POP- og mini-POP husene samt KVz’erne er kritiske anlægsdele i de fiberoptiske EPON- eller GPON-landskaber, da de skal beskytte de fiberoptiske fordelere, der samler de enkelte fiberkabler. De udgør samtidigt kompromisernes kunst, da såvel huse som skabe skal være så store, at man kan arbejde med fibrene lokalt, men kapslingerne skal helst også falde i ét med landskabet, så de ikke skæmmer. Desuden skal huse og skabe være robuste og specifikt tilpasset formålet – men også prisbillige og baseret på modulære standardkomponenter.

- Det lyder vanskeligt grænsende til det umulige, men vi har udviklet en række løsninger, der faktisk gør det muligt at opfylde selv ret modstridende krav, uden at kvalitet eller robusthed falder, pointerer Lars Rydskov.

Fundamentet er valgfrit

Hos Følsgaard er især mini-POP husene blevet til hjertebørn. Mange af teknikkerne bag fremstillingen af husene er udviklet gennem tiden. De dobbeltvæggede huse er til de tyske kunder blevet leveret i aluminium. Dobbeltvæggen har den funktion, at den termisk isolerer installationen fra miljøet udenfor, så væggene genererer en naturlig konvektion, som holder elektronikken kølig – selv når solen på varme sommerdage bager ned på huset.

- Hvad der især er vigtigt er, at et fundament ikke er nødvendigt til Følsgaards mini-POP huse. Operatørerne kan derfor vælge løsningen med eller uden fundament. Sidstnævnte kræver installation ved nedgravning og stampet grus, men det er en prisbillig og meget effektiv løsning, som samtidigt er solid. Udformningen kan desuden med få forarbejdningsprocesser tilpasses fuldstændigt forskellige operatørers ønsker, ligesom teknikken i husene følger kundens aktuelle behov, siger Mirko Wojtasik.

Hvis konvektionskølingen ikke slår til, så kan Følsgaard også levere husene med aircondition, ligesom den seneste leverance af MFG’erne er bestykket med 230VAC til forsyning af elektronikken i de 19”-racks, der huser repeatere og fordelere. En kompakt tæller registrerer energiforbruget i huset til afregning mellem teleoperatør og forsyningsselskab.

Hvor mini-POP husene i de aktuelle tilfælde er specifikt udviklet og produceret – i øvrigt på bare otte uger fra de første udviklingsskitser til produktion af husene – så er KVz’erne fuldt modulære. Det er en fordel, da disse gadeskabe ofte er placeret på udsatte steder, hvor påkørsler ikke er usædvanlige. Men i Følsgaards design kan kunststofdelene udskiftes efter en påkørsel. Kunststoffet er lavet så det både kan modstå brand og vandalisme. Og de modulære samlinger gør udskiftning nem og hurtig. Det er den kombination af prisbillig, funktionel og pålidelig, som tiltaler de tyske telecom-kunder og som har givet Hans Følsgaard A/S et rigtig godt ry på det nordtyske marked.

Se vores udvalg af Skabe og Kabinetter her



Cookie-indstillinger