Brandøvelser

Brandøvelser

Brandøvelser har til formål at foregive en reel brand situation, hvor man afprøver de forskellige scenarier der ville kunne opstå ved brand. Øvelserne omhandler både det personlige reaktionsmønster, såvel som det materielle, bl.a. brandslukningsmateriel og flugtvejsskilte. Brandsikring af forskellige stålkonstruktioner, se beregningsprogram her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af udstyr til Brandøvelser:

Lotek A/S

Rønsdam 10
6400 Sønderborg
Tlf.: 70 13 52 00​
E-mail: info@lotek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Falck Danmark A/S

Sydhavnsgade 18
2450 København SV

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Hauberg Technique A/S

Færøgade 6
4690 Haslev
Tel: 56 31 58 15
Email: adminstration@htfire.dk

www.htfire.dk - facebook

Se hele vores produktprogram og profil her

TRIFIRE ApS

Høsterkøbvej 25
2970 Hørsholm
Tlf.: 9619 1019
E-mail: info@trifire.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

BrandSikring Danmark

Maltvej 11-13
9700 Brønderslev
Tlf.: 98 19 10 34
E-mail: info@brandsikringdanmark.dk

www.brandsikringdanmark.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om brandøvelser:

Brandøvelser bliver typisk arrangeret og udført af en organisations interne sikkerheds- eller beredskabsafdeling. I erhvervslivet kan virksomheder have dedikerede brand- og sikkerhedspersonale eller outsource denne funktion til specialiserede sikkerhedsselskaber. Offentlige institutioner som skoler, hospitaler og regeringsbygninger kan have deres egne interne sikkerhedsafdelinger eller samarbejde med lokale brandvæsener og redningstjenester for at organisere og gennemføre øvelser. Lokale brandvæsener har også en central rolle i afholdelsen af øvelser. Specielt især i samarbejde med virksomheder og samfund for at forbedre beredskabet og reaktionen på nødsituationer. Uanset hvem der står for øvelser, er målet at sikre, at personalet er trænet til at håndtere brandfare og evakueringsevner, hvilket bidrager til at minimere skader og beskytte liv og ejendom i tilfælde af en brandhændelse.

Brandsikkerhedsøvelser kan også koordineres af lokale myndigheder som brandvæsener. Disse arbejder tæt sammen med virksomheder og samfund for at styrke den samlede nødberedskabsplan. I nogle tilfælde kan eksterne konsulenter specialiseret i sikkerhed og beredskab blive ansat for at lede og evaluere brandøvelser. Uanset arrangøren fokuserer brandøvelser på at træne personale i korrekt evakuering, håndtering af brandslukningsudstyr og koordinering med nødberedskabsressourcer. Disse øvelser er afgørende for at opretholde en høj standard for sikkerhedsforanstaltninger og forberede alle involverede parter på effektivt at håndtere brandhændelser


TRIFIRE’S BRANDØVELSESUDSTYR




Brandøvelsesudstyr til realistiske brandøvelser med rigtig ild.

TRIFIRE’S udstyr til træning i elementær brandbekæmpelse, EB

Brandøvelsesudstyr til succesfulde brandøvelser med en realistisk brand.
Driftsikkert
Ekstrem hårdfør
Maksimal sikkerhed for både instruktører og kursusdeltagere.
Miljørigtigt

se mere her


DBI – VR-TRÆNING SKAL HJÆLPE TIL VURDERING AF BRANDSTEDER




Hvordan vurderer man et brandsted, og hvornår er der brug for en brandundersøger? Det kan forsikringsselskaber blive klogere på, hvis de tager på kursus hos DBI. Som noget nyt indgår der i undervisningen nu også øvelser i virtual reality. Det sparer tid og giver virkelighedstro læring.

DBI har i foråret afholdt de første kurser med virtual reality (VR). En række taksatorer og skadekonsulenter fra forskelige forsikringsselskaber har lært, hvordan man dokumenterer brandsteder på den bedste måde, og den praktiske del af kurset blev udført virtuelt.

- Forsikringsselskaberne har behov for at kunne vurdere brandsteder og afgøre, hvornår det har værdi at tilkalde en brandundersøger. Derfor udbyder vi forskellige kurser til forsikringsselskaber, og som noget nyt anvendte vi i foråret VR som en del af undervisningen. I første omgang gør vi det for at se, hvordan det virker, og hvad deltagerne synes om det, siger Henrik Sværke, der er brandundersøger hos DBI.

Et ægte, simuleret brændt køkken

På kurserne får deltagerne VR-briller på og to joysticks i hænderne og bliver sendt ind på et virtuelt brandsted. Der er tale om en container med et brændt køkken.

- Hele containeren og delene derinde er 3d-scannede. Det betyder, at man kan løfte og flytte på ting i simulationen. Vi underviser i, hvordan man dokumenterer brandstedet udefra og ind, og kursisten ender med at koncentrere sig om det sted, vedkommende mener, branden er startet, forklarer Henrik Sværke og fortsætter:

- Dokumentationen er værdifuld for forsikringsselskaberne, men den rette dokumentation gør det også nemmere for os brandundersøgere at vurdere, om det giver mening at udføre en brandundersøgelse. Den rette dokumentation er samtidig en stor hjælp, når forsikringsselskaberne sender dele til nærmere undersøgelse hos os. Vi vil gerne lære vores kunder, hvad vi har brug for, for at kunne tilbyde dem den bedste service, siger han.

Meget realistisk

Undervisning på et brandsted har hidtil kun været muligt i Revinge i Sverige, hvor DBI ind imellem udfører lignende øvelser sammen med gæster. Det tager dog flere dage at foretage både rejse og træning, mens det med adgang til et virtuelt brandsted kun tager halvanden time.

- Med VR er realismen utroligt høj, og oplevelsen meget virkelig. Vi har set deltagere, der lægger deres joysticks på borde, som kun er der i VR. Desuden kan man genskabe brandstedet med et tryk på en knap, så det står urørt igen, og den næste kan træne på et helt intakt brandsted, siger Henrik Sværke og nævner udsigten til flere kurser:

- Teknologien indeholder mange muligheder, og det giver bestemt mening at klare den praktiske del af mange kurser og undervisning i VR. Det kunne f.eks. være kurser i bevægelse på et brandsted eller undervisning af jurister, der aldrig har sat fod på et brandsted, siger han.



Cookie-indstillinger